Tutaj jeszcze znalazlem zdjecia z 24 ostatnich godzin,moze nie bylo
Review: Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art (Canon EF) - The Phoblographer
Sigma 50mm F/1.4 Art Review: Great Glass That Punches Above Its Price | Gizmodo Australia
Mysle ze nie sztuka zrobic dobry standard 50/1.4 z obudowie wiadra i masie prawie 1kg. Troche w tym wyscigu ucieka idea porecznych stalek.
Szkło do sesji, ale nie na ulice ludzi straszyc.
Czuję się jak bym oglądał próbki z mojej Sigmy 18-35 1.8. Podobne rozmycie i ostrość. Waga naprawdę nie jest problemem. Ja fotografuję S18-35 z Canonem 40D, nieraz nawet z lampą i jakoś nie czuję dużego dyskomfortu.
--- Kolejny post ---
dokładnie. Dziwią mnie takie komentarze. Otus jest chyba dużo cieższy i jakoś nikt nie narzeka.
Niestety, muszę publicznie przeprosić Sigmę 18-35 1.8Chyba pochopnie wydawałem wcześniej opinie. Zaczynam dogadywać sie z tym szkłem, dlatego mam teraz zajawkę na tę 50-siątkę.
Podobnie mam tylko, że z 50D i pstrykając nią ciągle przez 5-6 godzin nie odczuwałem jakiegoś zmęczenia. Choć przyznać muszę, że z podpiętym gripem średnio u mnie się to sprawuje, ale nie przez wzgląd na ciężar, lecz przez wzgląd na mniejszą "poręczność" takiego zestawu, ale czasami i tak podpinam jak sytuacja tego wymaga.
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
kaindox, czy możesz mi wreszcie powiedzieć o co Ci chodzi ? Co masz do mnie ?
Skąd Ty wiesz co ja miałem/mam ze sprzętu foto ?