Komentarze komentarzami ale powtarzanie takich niepotwierdzonych samemu opinii prowadzi do powstawania nieprawdziwych mitów.
Pamiętaj że nie każdy na forach ma czyste intencje, część z kont należy do pracowników rożnych korpo-firm a tam mało kto gra czysto. Zwłaszcza wtedy jak wyniki sprzedaży u konkurencji psują nastrój ich szefom.
Jeśli chcesz mogę Ci pokazać jak w szybki i łatwy sposób udowodnić że obiektywy które posiadasz i które sam oceniasz na żylety wyjdą jako totalne mydełka.
Jedyny sposób na takich szkodników to samodzielna wycieczka do sklepu. Forum, jest dobre na wstępny przesiew ofert (choć akurat CB pod tym względem trzyma wysoki poziom) ale ostatecznie każdy ma inne potrzeby.
Czyli 2 elki tele i kit ze światłem w najlepszym przypadku f3,5. To nie jest najlepsza baza porównawcza.
Przymknij Sigmę do 3,5 na weselu i sprawdź jak wtedy wygląda ostrość. Nie wiem w jakich sytuacjach na weselu masz problem z trafieniem i na czym on konkretnie polega ale załóżmy że chodzi trafienie poruszającej się pary, tak żeby państwo młodzi byli oboje w GO. Przy f1,8 nie jest łatwe dla żadnego sprzętu z a Twoich wypowiedzi w innych wątkach wynika że to był Twój pierwszy ślub.
Jak to mówią "nie pomoże sprzętu kupa gdy fotograf..."
https://www.youtube.com/watch?v=X5IYahsPK2k