Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
Pisałem na podstawie moich doświadczeń dot. S18-35 1.8 oraz wielu niepochlebnych komentarzy nt. S35 1.4.
Byłoby lepiej gdybyś skupił się na swoich doświadczeniach bo powtarzanie "wielu" niepochlebnych komentarzy nie służy nikomu. Zwłaszcza że połowa z autorów tych komentarzy podobnie jak Ty żadnego z obiektywów w ręce nie miała tylko przepisuje bajki jakie ktoś inny stworzył.

AF ma rewelacyjny, który z L-kami (z resztą z kitem też) praktycznie się nie myli
Można wiedzieć konkretnie jakie to eLki i inne obiektywy działają tak skutecznie?
Sigmę miałeś podpiętą w domu czy tylko w sklepie?

Więc do cholery jasnej nie wmówisz mi że Sigmy mają dokładny AF! No chyba że przyjedziesz do mnie (chętnie zaproszę), i wykonasz z odległości ok 4 m, kilka ostrych zdjęć np filiżanki z kawą postawionej na środku stołu, za którym stoi 6-8 krzeseł (to taki pierwszy z brzegu przykład), to wtedy uwierzę!
Oczywiści że nie przyjadę ale Ciebie chętnie zaproszę do siebie. Co więcej dam Ci do ręki mój zestaw i sam ocenisz czy Sigma trafia czy fotograf d...
Ja tam swoich intencji jestem pewien, zwłaszcza że sam zawsze doradzam osobistą wycieczkę do sklepu i przekonanie sie na własnej skórze co to szkiełko jest warte. Nie zauważyłem natomiast żeby ktoś narzekający na te obiektywy mieli odwagę zaproponować to samo.