Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Ja tutaj całkowicie nie dissuje Sigmy. Wręcz przeciwnie, mam wielki szacunek do tego co robi i że zamiata konkurencję. Chodzi mi tylko o to, że niektórzy mieszają już z błotem elkę jakby były jakimiś dziadami w porównaniu do wielkiej Sigmy, bo powiedzieli, że będzie ostro. I jeszcze raz mówię, że nie samą ostrością szkło się charakteryzuje. Dla mnie ważne jest to co wypluwa matryca w połączeniu ze szkłem. Jeżeli obrazek jest dobry, kolory, kontrasty ładnie się kręci to jest super. Jeżeli Sigma będzie lepsza od elki to prawdopodobnie ją kupię i teraz myślę, żeby S35/1.4 wziąć w łapska i zobaczyć czy rzeczywiście mi podchodzi. Jeżeli tak to będę wynosił Sigmę na piedestał.
    Szczerze powiedziawszy to nie zauważyłem żeby ktoś mieszał eLki z błotem. Po prostu stosunek jakości do ceny przy Sigmie wychodzi dla Canona bardzo niekorzystnie. Prawdopodobnie gdybym od jakiegoś czasu miał 35L to bym jej nie wymienił na S35, jednak jako że miałem wcześniej tylko C35 f2 to po przetestowaniu Sigmy nie wahałem sie ani sekundy.
    Canon ma w dalszym ciągu lepszy AF - co prawda dystans mocno się zmniejszył, jednak na tym polu Sigma jeszcze ma na czym popracować. Już jej niewiele brakuje ale zawsze...
    Co do optyki to Sigma wyprzedza powoli Canona, bo ten niestety od jakiegoś czasu stoi w miejscu, ewentualnie skupił się na potrzebach filmowców i landszafciarzy.
    Jest tylko nadzieja że wraz z wypuszczeniem matryc FF z większą ilością Mpix Canon pokaże kilka nowych szkiełek bo niestety na nowych matrycach obecne wady obiektywów będą bardziej widoczne.
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 16-01-2014 o 15:42

Uprawnienia umieszczania postów