Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    odniosłem wrażenie iż osłona strasznie szybko się nagrzewa kiedy bardzo mocno grzeje słońce (na pewno szybciej niż te od Canona)
    Hmm czyżby czarny kolor czarnemu był nierówny? a może szkopuł tkwi w futerku, którym C wyściela wnętrze tulipanów
    Swojego czasu była na forum debata odnośnie białego koloru luf - padło stwierdzenie że po to aby się nie nagrzewały na słońcu, zastanawia mnie jednak kwestia puszek, taki 1D to jednak też się nagrzewa bo powierzchnia spora,... jakoś konsekwencji tutaj brak... nieźle by wyglądał taki biały 1DX - wielbiciele ajfonów, maków itd... byli by wniebowzięci

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Tak poza tym to podoba mi się obudowa która nie cieszy oczu złodzieja. Gdyby dodatkowo zakleić na korpusie aparatu loga to nikt by kompletnie nie wiedział czym robimy zdjęcia.

Mi też się to widzi, tzn, dokładnie brak czerwieni na szkle (mówię konkretnie o S 35/1.4, obudowa w sumie taka sama), dodatkowo zamieniłem oryginalny pasek body na zupełnie czarny i jest gitara. W repo to ważne aby zbytnio nie rzucać się w oczy.
    Zaklejanie loga w obecnych czasach nie ma sensu, złodziej nie głupi, w dobie internetu każdy wie praktycznie wszystko o wszystkim...
    Chodzi bardziej nieraz o wtopienie się w tłum niż strach przed jumą,... a nic tak nie skupia uwagi jak czerwona choinka szczególnie z białym szkłem i "kwadratowym" aparatem czyt. 1D, lub gripy - imitatory w/w jak ja to mówię...

Nie chodzi nawet już o samo repo,... nawet prywatnie w jakimś luźnym plenerze czy wycieczce komfort lepszy...

Sprawa ma się diametralnie inaczej przy ślubniakach, tam czerwień i biel to czasem gwarant wyższego wynagrodzenia, przy jednoczesnej większej satysfakcji klienta...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 01-07-2014 o 13:38

Uprawnienia umieszczania postów