One shot. Ogólnie przy śledzeniu jest słaba skuteczność z tym szkłem. Jeśli ktoś jest z Kielc to mogę uczyć do testu.
One shot. Ogólnie przy śledzeniu jest słaba skuteczność z tym szkłem. Jeśli ktoś jest z Kielc to mogę uczyć do testu.
Miłego dniamoja www
Ostatnio fotografowałem bardzo ruchliwe niemowlę m.in. tym szkłem. Liczba trafionych zdjęcie wynosiła około 50%. (Z każdym innym moim szkłem wynik był podobny). Problemem okazywało się to, że jak nacisnąłem do końca spust migawki, gdy wybrany punkt AF był na oku, to zanim aparat ustawił ostrość i zrobił zdjęcie ów punkt był już np. na uchu. Miałem nadzieję, że w przypadku puszek z lepszym AF da się uzyskać lepsze efekty, np. stosując servo.
Ostatnio edytowane przez luso ; 10-11-2018 o 11:05
Identyczne doświadczenia. W nowych sony jest śledzenie oka i działa całkiem nieźle. Dlatego trochę się zastanawiam na zmianą systemu. Wolałbym zostać w Canonie dlatego najpierw dam szansę R-ce. Niestety na razie nie mam gdzie wypożyczyć. Jeśli chodzi o S50 to mam nadzieję, że na lepszym body będzie działać jeszcze sprawniej. Świetne szkło przy cenie 2-3x niższej niż obiektywy natywne tej klasy.
Miłego dniamoja www
Jedyny powód dla którego mógłbym zrezygnować to pojawienie się kompaktowego, rozsądnego szkła f1.8, bo jednak wagą robi swoje.
Miłego dniamoja www
Też wiąże duże nadzieje ze śledzeniem oka w R...
W R to śledzenie jest na pewno sporo gorsze niż w Sony a7III, ale w trybie one-shot można szybko zmieniać punkt AF ekranem dotykowym. Jeśli tak jest to w wielu zastosowaniach w zupełności wystarczy.
Oczywiście jeśli ten af w R jest szybki i precyzyjny jak to go niektórzy opisują.
Ostatnio edytowane przez jinks ; 10-11-2018 o 18:18
Miłego dniamoja www
Nie no bądźmy poważni, jak w Canonie może coś dobrze działać.... szczególnie AF. Podobno Sony (jak można było przeczytać na bratnim forum) wyznaczyło już granice nieosiągalne dla konkurencji w każdym aspekcie. Także kupuj Sony i się nie zastanawiaj........
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Miłego dniamoja www
A ja myślę, że to całe śledzenie oka to kwestia F w obiektywie. Jeśli faktycznie na 1.4 Sony łapie ostrość na oku z pominięciem rzęs, z ręki i to w ruchu modelki, to czapki z głów.
Miłego dniamoja www