Strona 77 z 109 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    Ja mam oby dwie i wydaje mi się że sigma 35mm ma lepszy af, dałem teraz na kalibracje więc zobaczę jak będzie po.
    Nie wydaje Ci się, tylko tak jest. Sigma 35 ostrzy całkiem sprawnie i szybko, ma problemy jedynie przy gorszym świetle i na punktach bocznych. 50-ka to przy niej lekko mówiąc ciężki muł .

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Gall'u jaka winieta? Jakie mydło? Kto Ci to sprzedał? Natychmiast ją zwracaj i wymień na normalny egzemplarz.
    Bartek jestem po wizycie w klinice u Znachora więc AF załatwiliśmy. Jeśli ktoś z okolic Kielc będzie miał takie problemy z Sigmą to szczerze polecam Szymona z Fotobrosa, 1,5 godziny gość męczył i ustawiał i ustawiał. Zacząłem się nawet nad nim zastanawiać czy to co robi jest normalne. Za małe pieniąchy leczy takie dolegliwości. A było co bo na nieskonczoności problemów do końca nie wyleczył.
    Co do winiety to ją rozkminiłem. Na 1,4 no jest i to ogromna, pokrywa się to z testem na Optycznych. W porównaniu do 50L Sigma przegrywa z kretesem bo pewnie winieta w eLi jest w body likwidowana programowo i jest zdecydowanie mniejsza. Kolejnym minusem Sigmy jest pewnie to że na drugim body może być znowu jazda i nawet nie chce tego sprawdzać.
    Jutro przejdzie test w praktyce i zobaczymy czy ją zostawię czy pójdzie do Żyda. Pomimo zawodu jaki wykonuje nie jestem osobą która zwraca na aspekty techniczne uwagę. Jak nie zapomnę to opiszę swoje spostrzeżenia.

Co do Twojego pytanie gdzie kupiłem to kupiłem jak Bóg przykazał. Moje kontakty zadziałały i jak Ci powiem na privie za ile ją dostaje to zrozumiesz że mogę zdecydować się na pewne wyrzeczenia i przykre sytuacje. Różnica w kasie między tą Sigmą a 50L to jedyna sprawa która mnie zmotywowała do tych męk.
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Zablokowany

No zobaczymy jutro jak się spisuje po kalibracji 50 tka :-) ja swoją kupiłem też wbdb cenie i nie widzi mi się dopłacać do 50 L 2 tyś

Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2

No zobaczymy jutro jak się spisuje po kalibracji 50 tka :-) ja swoją kupiłem też wbdb cenie i nie widzi mi się dopłacać do 50 L 2 tyś
    jesteś w lepszej sytuacji, nie byłeś w 50L zakochany więc podjąłeś prostą decyzję
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

No zobaczymy jutro jak się spisuje po kalibracji 50 tka
    Lysy pisales wczesniej, ze wszystkie szkla trafiają idealnie, w dodatku z tego co kojarze masz docka. Co z nia bylo nie tak, ze wyslales ja do serwisu?
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Zablokowany

Miałem wrażenie że tylko w jednej odległości jak stoję to trafia gorzej, a że samemu nie chciało mi się kombinować i sprawdzać To zawiozlem do sigmy osobiście bo mają serwis w Gdyni.

Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    jesteś w lepszej sytuacji, nie byłeś w 50L zakochany więc podjąłeś prostą decyzję
    Tu nie chodzi o miłość, tylko średni AF eLki, który jest nadal sporo pewniejszy od sigmy.
    Przy cenie nowego 50L można się zastanawiać nad sigmą, ale używki można wyrwać w całkiem dobrej cenie. Na dłuższą metę przy ciągłej walce z ostrzeniem mimo wszystko jestem skłonny dopłacić .
    lysy1980 po dłuższej przygodzie z sigmą, jednak się przekonał, że tak różowo nie jest. Początkowy zachwyt zawsze prędzej czy poźniej mija i wychodzą mniejsze lub większe wady. Dlatego realnie patrząc żeby w pełni ocenić dane szkło potrzeba sporo czasu.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Tu nie chodzi o miłość...
    Nie ma co się wstydzić swoich uczuć a miłość niejedno ma imię...

Obcowałem z ta Sigma przez kilka dni bez miłości, a nawet sceptycznie, i AF nie sprawiał problemu nawet w marnym świetle. Czy Sigma psuje się z czasem?

A w ogóle to czym konkretnie może się różnić ta Sigma od innych sigm w temacie AF?

IMNSHO, AF spółpracuje dokładnie tak samo z Canonem jak w starej Sigmie. Tylko aberracje sa mniejsze i jest dock, co potecjalnie znacznie może usprawnić działanie AF. Canon zapewne udostępnia swoim obiektywom algorytmy i hardware AF których nie udostępnia obcym, dokładnie tak samo jak z korekcja winiety i aberracji.

Proszę zauważyć, że nie jest to koniecznie kwestia złamania jakiegoś kodu. Parametrów Sigmy po prostu w puszce nie ma i nie da się ich tam załadować.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Zablokowany

Co się przekonał , proszę nie wciskać mi jakiś swoich domysłów.
    Dalej uważam że działa bdb A być może miałem robię i puszka mi nie wyrabiala... sigma ma jeden minus jest bardzo ciężka :-(

Miasto
    Wołomin

Co się przekonał , proszę nie wciskać mi jakiś swoich domysłów
    Ależ ja nic nie wciskam :

No zobaczymy jutro jak się spisuje po kalibracji 50 tka
    Miałem wrażenie że tylko w jednej odległości jak stoję to trafia gorzej
    sigma ma jeden minus jest bardzo ciężka :-(
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 22-08-2014 o 22:11

Strona 77 z 109 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów