Strona 6 z 106 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Mieszany widok

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Pierwsze efekty zapowiedzi nowej Sigmy? http://www.canon-board.info/sprzedam...dyfuzor-94130/
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Po co bawić się w Sigmę czy Tamrona skoro można kupować Lki i zamiast czytać fora robić zdjęcia albo spać.
    tu byś się zdziwił - większość osób w USA robi tamronami, sigmami i bóg wie czym jeszcze - tam nie jest tak łatwo kupić sprzęt canona - praktycznie w "zwykłych" sklepach go nie ma i nigdy nie było - półki zawalone są 3rd party właśnie. Jedynie świadomi amerykanie kupują przez Internet to czego naprawdę chcą. Jak się popatrzy na "ulicy" na ludzi z lustrzankami to poza parkami narodowymi (Gdzie królują białe L-ki), to w zasadzie ludzie mają do DSLR-ów klasy 5D, popodpinane sigmy i tamrony! Założę się, że wielu ślubniaków też robi takimi obiektywami. Dlatego Sigma tak inwestuje, bo widzi rynek amerykański.
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie

Zgadza się. Z tymi kalibracjami też różnie bywa i szkła systemowe nie są gwarantem kompatybilności z każdym body, więc dobrze, że producenci wpadli na pomysł jakim jest mikro regulacja w body. To bardzo upraszcza życie.
    W tym momencie to USB-Doc Sigmy jest jeszcze lepszy. Bo pozwala ustawić kalibrację dla rożnych ogniskowych i odległości ostrzenia (oprócz tego, że robi się problem przy dwóch body).

Nie jestem przekonany, że jedynym albo najważniejszym składnikiem ceny jest koszt produkcji. Nie sprzedają poniżej kosztów, ale 35 też miał od cholery soczewek w porównaniu z konkurencją i co?
    Ale porównujemy nie cenę L która jest mniej lub bardziej z kosmosu, tylko cenę S35 do S50. Byłoby fajnie jakby wystartował z pułapu takiego jak napisałeś, ale jest to mało prawdopodobne. Jak to mawiają starożytni indianie, pażyjom uwidzim. W tej chwili 50'tki to najdroższe szkła na rynku. I nie piszę tu o tym kosmicznie przepłacanym 50L tylko o Otusie i Nikkorze 58.

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Według rumors cena na wyjściu będzie się wahać między nową S 50 1.4 a S 35 1.4 , stąd obstawiam na ~~2500zł.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Pytanie tylko czy dodatek "Art" w nazwie oznacza że będą Artystyczne zdjęcia czy coś w rodzaju eLek Sigmowych, bo jeśli to drugie to obawiam się że cena będzie wypasiona .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pytanie tylko czy dodatek "Art" w nazwie oznacza że będą Artystyczne zdjęcia czy coś w rodzaju eLek Sigmowych, bo jeśli to drugie to obawiam się że cena będzie wypasiona .
    35 f/1,4 tez jest Art, tak samo jak 18-35 f/1,8.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Hmm 24-105 sigmy droższe od elki o ~~ 800 zł . 35 sigmy tańsze o ~~2500zł od elki. Czyżby kolej na tańsze szkło ? ;]
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Hmm 24-105 sigmy droższe od elki o ~~ 800 zł . 35 sigmy tańsze o ~~2500zł od elki. Czyżby kolej na tańsze szkło ? ;]
    Wyniki tego porównania są mocno spowodowane kosmiczną ceną 35L. Sigma ma bardziej adekwatne.

Pełne uzależnienie

Art to chyba duże otwory przysłony i bezkompromisowa jakość. Mają jeszcze S do sportu (pewnie długie jasne zoomy) i C jak contemporary i ma być nim nowe 18-200. Czemu 24-105 jest A a nie C to nie wiem.

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Czemu 24-105 jest A a nie C to nie wiem.
    może [A] Sigmy = [L] Canona?

Strona 6 z 106 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów