Z tej strony. Więc panowie wycieramy klawiatury, zmieniamy bieliznę i zaciskamy poślady do 2014-04-11. :PWill be known after the eleventh day of April (~ $ 0.)
I też obstawiam 3999 PLN.
Z tej strony. Więc panowie wycieramy klawiatury, zmieniamy bieliznę i zaciskamy poślady do 2014-04-11. :PWill be known after the eleventh day of April (~ $ 0.)
I też obstawiam 3999 PLN.
Nie wiem po co porównywać cenę z Białorusi, skoro tam teraz wszystko co jest sprzedawane jest przywożone z Rosji. Mój stały klient, który przed kryzysem na Ukrainie robił zakupy hurtem, teraz gdy ruble mooooocno spadły ściąga wszystko z Rosji. Więc ta sigma faktycznie tam może kosztować w przeliczeniu na nasze 2500zł, a u nas będzie to 3500zł. Teraz jeżeli ktoś ma znajomego na Białorusi to warto się uśmiechnąć bo ceny sprzętu są śmieszne w porównaniu do naszych (zwłaszcza tych droższych).
"Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"18-35+85
Ciekawe jak będzie działał pierścień ostrości i czy będzie się nadawał to kręcenia krótkich filmików...
Jak Ty nie liczysz to rzeczywiście, będzie lipa![]()
No ja co prawda nie filmuję, ale w kadrach statycznych lubię ostrzyć ręcznie na Live View i tutaj pierścień ostrości w Sigmach raczej nie pomaga..
O obiektywach wiem prawie wszystko
Na tak, po manualnych Zeissach już nigdy nic nie jest takie samo...![]()
Na białorusi ludzie są realistami - po prostu znają rzeczywistą wartość takiego sprzętu i nie podniecają się marketingowym szumem typu "zaporożec w jakości aston martina" po prostu znają życie, wystarczy pooglądać i porównać ceny sigmy (nowa i używana) na znanym portalu aukcyjnym aby zrozumieć za co płaci kupujący.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Wszyscy jesteśmy Białorusinami. I wszyscy powinniśmy się tam przeprowadzić by poznać życie.
Jasiu przeczytaj jeszcze raz swój post. Co Ty chłopie wypisujesz?
A co do szkła, ciężko ocenić wartość czegoś, czego jeszcze nie ma. Dotychczas było z tego szkła tylko jakieś jedno zdjęcie, na jakiejś dziwnej stronie. Więc zalecałbym spokój do 11 kwietnia, kiedy to poznamy oficjalną cenę i być może zobaczymy jakieś testy, albo chociaż przykładowe zdjęcia.