JA mam 7150. Rewelacje, trochę miałem problemów z WiFi na Macu (oakzało się, że firewall ja wycial) ale juz wsio dziala. Drukarka drukuje dość szybko jak na amatorski sprzęt. Drukuję głównie 7''x5'' i A4
Drukuje na oryginalnych tuszach, gdyż kupuje je bardzo tanio (7 Euro za sztukę i 10 za XL). Drukuje praktycznie tylko z Lightrooma i czasem z iPhona
Korzystam z papierów Kodak. Miałem Canon, Tesco i Polaroid. Te ostatnie to porażka. Kodak według mnie daje najlepsze odwzorowanie ale trochę dłużej schnie (może to jest złudne/subiektywne odczucie). Canon jest również super (Glossy II) ale dużo droższy.
Mimo, że Lightroom przygotowuje zdjęcie bardzo dobrze, właczylem dla porownania auto korekte w drukarce i wydaje mie się, że jest jeszcze lepiej.
Jestem raczej amatorem i nie mam oprofilowanej ani drukarki ani monitora (korzystam z taniego monitora LG z IPS) jednak udało mi się dostroić ustawienia tak, że mam podobne zdjęcie na ekranie i na wydruku. Niestety czasem gina jasne partie w ciemnych zdjeciach np. mam zdjecie postaci w studio na czarnym tle i na ekranie mam wiecej detali niz na wydruku. Przy jasnych zdjęciach jest już super. Może to kwestia ustawień, ale generalnie się poddałem i zaakceptowałem taki stan rzeczy...
Ciekawostka jest skaner, który niestety jak scanuje na komputer nie daje zachwycajacych rezultatów na Macu. Skanowałem stare czarnobiałe zdjęcie i na komputerze brakowało mase szczegułów. Zrobiłem kopię tego zdjęcia na drukarce i było idealnie.. Być może sterowniki dla Maca sa niedopracowane...
Zdjecia czarnobiałe wychodza poprostu niesamowicie.. Sa naprawde czarno białe a nie jak delikatna Sepia. Żadnej żółci czy zielenie, tylko szarość i czerń... tak jak powinno być
Jakość mnie naprawdę zaskoczyła, korzystałem wczesniej z Labu, który drukował na drukarkach przemysłowych HP (takie ogromne, przystosowane dla labów). Te które mam w domu sa takie same... Jak nie lepsze, a oszczędzam czas
Jednym zdaniem: Polecam.. Bardzo polecam
--- Kolejny post ---
No niestety.. Ale za to masz cały papier schowany i się nie kurzy... Ponadto masz przystawkę do drukowania na płytach..