Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 122

Wątek: Sześciokolorowy Canon PIXMA - domowy mikrolabik ;)

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Domyślnie Odp: Sześciokolorowy Canon PIXMA - domowy mikrolabik ;)

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Nie ma pigmentu w takiej cenie. Pro-100 to barwnik. W USA za ok. 100$ stąd na allegro sztuki po 1000zł Swoją droga jakim cudem u nas ta drukarka kosztuje w PL 2000zł a w USA 100$? Premierze jak żyć?
    No właśnie. Zastanawiam sie nad zakupem PRO-100 z allegro. Pytanie czy warto. Jednak to A3, więc i rozmiar dość słuszny. Co robić koledzy?
    pozdrawiam

Przemek

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Jeśli są fundusze to bym brał tą pro-100. Wiadomo, że pigment jest trwalszy, ale pro-1 kosztuje ok. 3000zł. Za różnicę w cenie sporo podrukujesz. Z tego co czytałem na zagranicznych forach wszyscy są zachwyceni jakością serii PRO. Nawet najniższym modelem pro-100. Jeśli drukujesz sporo, często, nie tylko dla siebie, ale też zarobkowo to trzeba pomyśleć o ploterze - jest szybszy i 2-4x tańszy w eksploatacji (cena tuszy i papieru z roli). Pro-100 to format A3+ więc trochę większy. Trzeba jednak pamiętać, że taka drukarka przy tych cenach tuszy jest raczej do sporadycznego drukowania własnych prac. No chyba, że ktoś wyznaje zasadę, że "nie ważne koszty - liczy się zabawa"
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Tylko prywatne zdjęcia. Na ścianę, na prezent itp.
    pozdrawiam

Przemek

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Blaknięcie zdjęć barwnikowych nie stanowi w przedmiotowym wypadku dużego problemu, bo zawsze taniej będzie wydrukować je ponownie, niż pakować się w pigment. PRO 100 daje radę, choć koszty eksploatacji będą oczywiście znacznie większe niż w przypadku MG6250 zalanego PrintLabem

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Blaknięcie zdjęć barwnikowych nie stanowi w przedmiotowym wypadku dużego problemu, bo zawsze taniej będzie wydrukować je ponownie, niż pakować się w pigment. PRO 100 daje radę, choć koszty eksploatacji będą oczywiście znacznie większe niż w przypadku MG6250 zalanego PrintLabem
    No tyle, że 6250 - A4
    Pro-100 - A3
    a większe jest lepsze

a co do blaknięcia - jaki okres czasu takie zdjęcie wytrzyma na ścianie bez zauważalnego spadku nasycenia?
    Ostatnio edytowane przez przemo_k ; 21-03-2014 o 21:41
    pozdrawiam

Przemek

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Wszystko zależy od dawki UV którą tam będą przyjmować - jeśli np. chodzi o ścianę w kiblu, to nie sądzę by wyblakły zbyt szybko. A3+ to słuszna koncepcja, im większy format tym lepiej. Osobiście zmieniłem ploter o szerokości zadruku 61cm na 112cm i to jest to - teraz odkładam na 152cm

MG7150 czy MG6350? Które z tych urządzeń jest lepsze? Cena jest bardzo podobna, tak jak parametry, nie wiem kompletnie którą wybrać.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

MG7150 to następca MG6350 - znając Canona zmienili cyferki na obudowie, a realne różnice są aptekarskie.

Dopiero zaczyna

Ja od lat używam Canona ip6600D i też uważam że jest wypas. Tusze takie same jak do PRO9000 I i II tylko brak zielonego i czerwonego. Tusze kupuję z ebayu po $22 za 24 sztuki + przesyłka do pl. tyle że wysyła mi znajomy. Więc się opłaca.
    Mimo wszystko jakość jest super. Mam fotkę z 2009 roku na tych zamiennikach i wygląda dobrze więc myślę że dają radę. Swoją drogą mam również fotkę z 2002 wydrukowaną na epsonie Photo 820 i nadal ma takie same kolory jak po wydruku Subiektywnie oczywiście. W każdym razie polecam wszystko co drukuje na CLI8.

Początki nałogu Awatar Juriko

Cytat Zamieszczone przez luby24 Zobacz posta
    . Swoją drogą mam również fotkę z 2002 wydrukowaną na epsonie Photo 820 i nadal ma takie same kolory jak po wydruku Subiektywnie oczywiście. ....
    W albumie, czy na ścianie, jak na ścianie to za szkłem, czy bezpośrednio?
    Ja mam w albumie wydruki zdjęć Epsonem barwnikowym z 1998r., ale w albumie. Degradacji zero. Tusze Armora.

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów