Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 122

Wątek: Sześciokolorowy Canon PIXMA - domowy mikrolabik ;)

Domyślnie Odp: Sześciokolorowy Canon PIXMA - domowy mikrolabik ;)

Cześć, ja mam takie być może lamerskie pytanie. Ostatnio padł mi Epson P50 i teraz szukam następcy. Zainteresowałem się Canonem MG7550, czy będę z niego zadowolony (w porównaniu do P50)? Jak wygląda sprawa fotek cz/b? Na Epsonie nie było rewelacji. Jednym słowem czy warto kupić tę drukarkę do celów amatorsko hobbystycznych?
    R8, 35, 50, 85

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Hej, chciałbym kupić drukarkę MX725, ale jej dostępność jest bardzo słaba. Jest w MM i Saturnie ale tylko w kilku sklepach i bez wysyłki. Czy wiecie może z czego to wynika? Czy to końcówka modelu?

Wlasnie zakupilem wspomnianego canona 7550 i mam teraz pytanie od ustawienia sterownika, jesli ktos bylby w stanie pomoc to bede wdzieczny. Po wybraniu opcji Print w PS ustawiam Photoshop manages colors oraz wybieram odpowiedni profil dla papieru canon plus glossy II (oznaczenie GL3) i wyłączam printer color management (zaznaczam opcje wyłącz funkcę ICM wymaganą przez oprogramowanie i wyłącz ustawienia profilu koloru oprogramowania użytkowego). Przy tych ustawieniach jednak kolory wydruków maja sie nijak do tego co widze na monitorze, np. niebieski idzie we fioletowy i ogolnie kolorystyka bardzo się ze tak powiem ozimnia.
    Natomiast jesli pozwole drukarce zarzadzac kolorem i wybiore z listy odpowiedni rodzaj papieru plus wlaczone funkcje zarzadzania kolorem to wszystko wyglada tak jak powinno, nie mam wowczas wiekszych zastrzezen. CZy tak powinno byc czy ja cos robie nie tak? Wszedzie, rowniez na tym forum, pisza zeby ustawiac zarzadzanie barwa przez PS tyle ze u mnie daje to efekty jak wyzej.
    R8, 35, 50, 85

Pełne uzależnienie

Ja na IP4300 mam tak samo.

No to jest nas dwóch. Próbujesz coś kombinować w tym temacie czy zostawiasz tak jak jest?
    R8, 35, 50, 85

Pełne uzależnienie

Zostawiam. Bez wlasnych profili dla kombinacji tusz-papier nie ma sie co chyba za to brac.

Witam.
    Ja też właśnie zakupiłem MG 7550.

Proszę o poradę - jakie niezłe papiery kupić do robienia Etui na płyty DVD ?

Jakie też polecacie płyty do nadruku - ja na razie testowałem an DVD Verbatima (wersja matowa) i średnio jestem zadowolony z nadruku.

Witam.
    Przymierzam się do papierów Harmana i Stila - barytowego i bawelnianego 300 i 330 gr - czy ta drukareczka je pociagnie ?

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    Witam.
    Przymierzam się do papierów Harmana i Stila - barytowego i bawelnianego 300 i 330 gr - czy ta drukareczka je pociagnie ?
    Ojej... nie znam tych papierów. Ja do zwykłej fotografii uzywam paierów Epsona z serii Premium Glossy i Ultimate, które uważam za najlepsze ze wszystkich jakie kiedykolwiek spotkałem dotychczas. Trzeba tylko pamiętać by ustawiać glossy papier...

Pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Powinna pociągnąć, PIXMA ma dość sprawny mechanizm prowadzenia papieru i skutecznie szarpnie grube podłoża. Może się ew. pojawić problem z brudzeniem rogów.

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów