Witam wszystkich.
Czy ktoś z szanownych członków forum CB spotkał gdzieś torbę podobną do wspomnianej w temacie ?

Szukam torby, w której mógłbym przenosić korpus z podłączonym obiektywem klasy Sigma 100-300/f4 (najlepiej ładowana od góry, taka w stulu kabury pistoletowej - może to dziwne porównanie, ale innego nie wymyślę). Szukam sposobu na zapewnienie sobie wygody przenoszenia i fotografowania wspomnianym zestawem.
Najlepszym rozwiązaniem wydała mi się torba Toploader 75 AW - inne, wspomnianego producenta są za małe na ten obiektyw. Jeszcze jej nie sprawdzałem ale może zmieści się w niej korpus z założonym battery-packiem. Cena jak zwykle w przypadku Lowepro nie należy do najniższych. Posiadam już plecak i standardową torbę wspomnianej firmy i coś o tym wiem. Ponieważ obiektyw ten nie jest podstawowym, którego używam nie chcę wydawać na torbę wielkich pieniędzy.

Oczywiście pozostaje mi oferta Lowepro, ale może gdzieś można dostać tańszą torbę innego producenta spełniającą wspomniane wymagania ?

Może macie jakieś doświadczenie w posługiwaniu się podobnym zestawem (duży i ciężki teleobiektyw).

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Krzysztof