Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: odpowiednik Lowepro Toploader 75 AW ?

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie odpowiednik Lowepro Toploader 75 AW ?

Witam wszystkich.
    Czy ktoś z szanownych członków forum CB spotkał gdzieś torbę podobną do wspomnianej w temacie ?

Szukam torby, w której mógłbym przenosić korpus z podłączonym obiektywem klasy Sigma 100-300/f4 (najlepiej ładowana od góry, taka w stulu kabury pistoletowej - może to dziwne porównanie, ale innego nie wymyślę). Szukam sposobu na zapewnienie sobie wygody przenoszenia i fotografowania wspomnianym zestawem.
    Najlepszym rozwiązaniem wydała mi się torba Toploader 75 AW - inne, wspomnianego producenta są za małe na ten obiektyw. Jeszcze jej nie sprawdzałem ale może zmieści się w niej korpus z założonym battery-packiem. Cena jak zwykle w przypadku Lowepro nie należy do najniższych. Posiadam już plecak i standardową torbę wspomnianej firmy i coś o tym wiem. Ponieważ obiektyw ten nie jest podstawowym, którego używam nie chcę wydawać na torbę wielkich pieniędzy.

Oczywiście pozostaje mi oferta Lowepro, ale może gdzieś można dostać tańszą torbę innego producenta spełniającą wspomniane wymagania ?

Może macie jakieś doświadczenie w posługiwaniu się podobnym zestawem (duży i ciężki teleobiektyw).

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
    Krzysztof

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jest jeszcze Topload Zoom AW.
    http://www.allegro.pl/item89682865_l...w_fak_vat.html
    nie jest to strasznie drogie, a gabarytowo (chyba) wystarczy
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 13-03-2006 o 15:24
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Nabyłem już torbę Toploader 75 AW. Do korpusu 10D z przyłączonym obiektywem sigma 100-300/f4, który nie należy do najmniejszych pasuje idealnie. Idealny i szybki dostęp do aparatu, możliwość zmieszczenia body z przyłączonym wspomnianym obiektywem a nawet z battery packiem. Jest rewelacyjna. Aha. Obecnie w komplecie jest ze specjalnymi szelkami do noszenia wspomnianej torby na klatce piersiowej. Po prostu ekstra.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum
    Nabyłem już torbę Toploader 75 AW. ......................Aha. Obecnie w komplecie jest ze specjalnymi szelkami do noszenia wspomnianej torby na klatce piersiowej. Po prostu ekstra.
    a możesz napisac gdzie nabyleś za ile i czy szelki są w komplecie?
    bo szukam tej torby w warszawie ale chyba musze sie na giełdę przejechać żeby ją dostać bo przejechałem kilka sklepów i nie ma.

z góry dzieki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Aha. Obecnie w komplecie jest ze specjalnymi szelkami do noszenia wspomnianej torby na klatce piersiowej.
    Cytat Zamieszczone przez enter
    czy szelki są w komplecie?
    mnie sie wydaje ze nie

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

szelek u mnie nie ma, można oczywiscie zanabyć dodatkowo
    jest tylko pasek na ramie
    jest jeszcze TLZ 1 i TLZ 2 ale
    mi do 2 sigma 70-200 nie wchodzi idelanie a mocno na wcisk
    pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

widac jakis sklep tylko mial ta promocje..szkoda tylko ze nie wiemy jaki;-) ..ja kupilem 65aw, szelki za 39 zl (na allegro ten sam sklep sprzedaje je za 90 PLN!!!!!)..SKAD ONI TE CENY BIORA ??
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 17-04-2006 o 21:33

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    widac jakis sklep tylko mial ta promocje..szkoda tylko ze nie wiemy jaki;-) ..ja kupilem 65aw, szelki za 39 zl (na allegro ten sam sklep sprzedaje je za 90 PLN!!!!!)..SKAD ONI TE CENY BIORA ??
    W zasadzie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie o sklep. Właśnie ten, który na allegro ma szelki za 90 zł a w sklepie za 39zł. "foto-net" to o nim mowa.
    Najlepsze, że też nie wiedziałem, że szelki były w umieszczone i przymocowane do torby (wewnątrz). Dlatego kupiłem je oddzielnie i teraz chcąc niechcąc mam dwa komplety.

Może i była to promocja ale trochę dziwna. Bo nigdzie nie było śladu, że szelki są w torbie. Prawdopodobnie sprzedawca też o tym nie wiedział, bo by mi powiedział że nie muszę ich kupować. A poza tym szelki z torby różnią się tylko tym od tych kupionych, że nie mają naszywki Lowepro. Więc nie byla to chwilowa promocja tylko najprawdopodobniej zamierzenie producenta.

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

śmieszne ale prawdziwe.... kupić toploadera i 2 pary szelek
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Może i była to promocja ale trochę dziwna. Bo nigdzie nie było śladu, że szelki są w torbie. Prawdopodobnie sprzedawca też o tym nie wiedział, bo by mi powiedział że nie muszę ich kupować.
    widze, ze bajzel to maja niezly ..ja dostalem "tylko" jedna pare szelek, za to skurzona jakby ktorys rok z kolei lezakowaly na polce magazynu ..coz, skoro maja takie ceny to sie nawet nie dziwie zbytnio ..

Cytat Zamieszczone przez K2_verti
    śmieszne ale prawdziwe.... kupić toploadera i 2 pary szelek
    jak sie kiedys jedne zgubia, drugie masz jak znalazl .. a tak swoja droga Uldum, nie myslales czy ich nie oddac ?? bo chyba jest taka opcja w juz wiadomym sklepie ..

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów