Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Jasne obiektywy ze stabilizacją - do 5D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Jasne obiektywy ze stabilizacją - do 5D Mark III

kamila muszę cie zmartwic
    teraz by być cool nie kupuje się FF tylko
    Schyłek DSLR? | Film Cyfrowy
    wiec chyba musisz zmienić forum

Pełne uzależnienie

300 mm to już można chyba jechać i kręcić filmy przyrodnicze dla BBC, NG czy czego tam. Albo zbliżenia oczu na ślubie.

Do filmowania jest jeden najlepszy obiektyw 24-105L IS. Nawet rogi nie przeszkadzają bo je 16:9 ucina. Potem ewentualnie jakieś stałki. Jak już się coś w końcu kiedyś nakręci. Ale pani nie słucha tylko się dziwi, że się z niej śmieją.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Ale pani nie słucha tylko się dziwi, że się z niej śmieją.
    to chyba nie jest bardzo dziwne, jeśli ktoś ma problem i zadaje pytania to można przypuszczać że odpowiedzi będą pomocne ale jeśli pytanie jest w stylu "chcę kupić filtr co radzicie" to odpowiedź jest tyko jedna jeśli nie wiesz jaki filtr kupić to znaczy że nie potrzebujesz żadnego - to dobra wiadomość można zaoszczędzić kasę, podobnie z obiektywami tylko zaoszczędzona kasa większa
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał
    Miasto
    Bba/Dub

Cytat Zamieszczone przez szunaj60 Zobacz posta
    Witam !Przed końcem ubiegłego roku byłem w foto sklepie żeby kupić aku do mojej 5-ki.Prze de mną młode małżeństwo kupuje sprzęt.Panie (do sprzedawcy) jaki ma pan najdroższy aparat odp.Canon 5mkiii to prosimy,panie a jaki ma pan najdroższy obiektyw, 70-200 f2,8 L si ii ,to prosimy.W końcu sprzedawca a do czego państwu potrzebny ten obiektyw bo mamy jeszcze 400L jasną; 50L f1,4 :24-70 jasną .Dziewczyna odpowiada-No wie pan jeszcze nie wiemy bo dostaliśmy dofinansowanie po kursie dla bezrobotnych,to jeszcze niech pan nam da te obiektywy i najdroższy monitor a cha no taki żeby nie był za mały bo może podepniemy sobie laptopa to lepiej będzie grać w jakieś gierki.
    Zycie jest piekne
    Kupujac dobrych pare lat temu 400D, sprzedawca obok mnie obslugiwal pania, ktora kupowala sobie cyfrowke, 50D chyba. Pan ze sklepu sie sprezal, pokazywal, tlumaczyl co i jak i do czego. Pani bardzo zadowolona z obslugi i aparatu zdecydowala sie na kupno na koniec koncow wypalajac z pytaniem To moze pan mi zalozy film do tego aparatu
    A co do pytania, rece opadaja.
    W sumie to canona mam i jest mi z nim dobrze.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    300 mm to już można chyba jechać i kręcić filmy przyrodnicze dla BBC, NG czy czego tam. Albo zbliżenia oczu na ślubie.

Do filmowania jest jeden najlepszy obiektyw 24-105L IS. Nawet rogi nie przeszkadzają bo je 16:9 ucina. Potem ewentualnie jakieś stałki. Jak już się coś w końcu kiedyś nakręci. Ale pani nie słucha tylko się dziwi, że się z niej śmieją.
    Tak się składa, że wybrałam akurat jako pierwszy obiektyw właśnie 24-105IS, ale chcę coś jeszcze dokupić jaśniejszego ze stabilizacją. Stąd te pytania.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez kamila24 Zobacz posta
    Tak się składa, że wybrałam akurat jako pierwszy obiektyw właśnie 24-105IS, ale chcę coś jeszcze dokupić jaśniejszego ze stabilizacją. Stąd te pytania.
    Tu masz przegląd obiektywów stało ogniskowych canona

Canon Fixed Focal Length - Obiektywy EF - Canon Polska

Myślę że najlepiej by było jakbyś się spotkała z jakimś fotografem w swojej okolicy, czy fotografami na jakiś warsztatach.
    Rozmawiając przy piwie czy kawie można zdecydowanie więcej się dowiedzieć na początku
    Tylko miej na uwadze że każdy ma swoje preferencje. Jedni wolą blondynki inni brunetki, jedni nikona, inni canona,
    jednym wystarczają zoomy, inni bez stałek nie są w stanie nic zrobić. Ale na pewno są w stanie pisać o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami .... i tak dalej

W filmowaniu i fotografii wszystko polega na tym co chcesz pokazać. I takie narzędzia musisz dobrać (np. czyt. ogniskowa)

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

kamila24 Jesli juz inwestujesz wiecej grosza to na twoim miejscu oddalbym MKIII jakism znajomym a kupil lepsza puszke czyli 1DX?

Pełne uzależnienie

No i o to chodzi, bo kto bogatemu zabroni
    Fajny wątek, przednio się ubawiłem. Jestem ciekaw rozwoju sytuacji, bo wszystkie możliwe rozwiązania już padły.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to będzie film na miarę pierwszego rejsu Titanica- a przynajmniej na 1000% będzie takie samo zakończenie
    tylko bez ofiar

Pełne uzależnienie

Ile czarownic trzeba, żeby zmienić żarówkę?
    Jedną. W co ją zmienić?

A co chcesz tą jasną stałką ze stabilizacją filmować? Bo 35 mm 2.0 IS to chyba najjaśniejsza stałka z IS. W 35 2.0 już jakiejś szczególnie małej GO nie wyciągniesz.

Trzeba się zainteresować jakimś stady cam. Tak będzie prościej.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów