teraz szuka filtra
ja polcam
Canon EF 300 f/2.8L IS II USM - SKAPIEC.pl
nic lepszego nie znajdziesz
teraz szuka filtra
ja polcam
Canon EF 300 f/2.8L IS II USM - SKAPIEC.pl
nic lepszego nie znajdziesz
A czy są obiektywy ze stabilizacją jaśniejsze niż f2?
Skoro kasa się dla Ciebie nie liczy, a masz parcie na szkło, to kup kilka, przetestuj, a może lepiej kupić na zamówienie? Wtedy na pewno wydasz grubą kasę, a będziesz mieć sprzęt którego wszyscy Ci będą zazdrościć...
Ja tam może się nie znam, ale ktoś kto kupuje aparat np 5dmkiii powinien już chyba mieć swoje preferencje i wiedzieć co się chce robić takim sprzętem i przede wszystkim jakich podzespołów użyje... a tu, nie dość, że zaproponowano Ci jedne z lepszych szkieł, to i tak Ci to nie pasuje... jaśniejsze? taka oto 50mm f/1,2L... stabilizacja prawie niepotrzebna z takim światłem, a jaśniejszych nie znam... a zamiast stabilizacji to może poszukaj statywu? będziesz miała i jasne szkło i zero poruszeń...
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--
nie spinaj xD nie pierwszy temat i nie ostatni od tej pani %)
Polarem będziem maskować słońce i nagrywać na najszybsze karty na świecie w rawie!
I jeszcze obiektywami maks f/2 ze stabilizacją
Ciekawe tylko jak to będzie z tymi zleceniami i czy zleceniodawcy będą zadowoleni![]()
dostajesz tu tyle odpowiedzi i to konkretnych, że aż smutno się czyta kolejne i kolejne pytania, nawet takie na które padły już odpowiedzi.
Zacznij chociaż czytać te odpowiedzi.
Dziękuję serdecznie za wszystkie fachowe odpowiedzi. Cieszę się, że są ludzie chętni do pomocy.
No to super, ale poważnie czytaj odpowiedzi. Jeśli byłyby jaśniejsze obiektywy ze stabilizacją to by Ci je wymienili.
Wymienione zostały chyba wszystkie możliwe od szerokich aż do długich zoomów.
Witam !Przed końcem ubiegłego roku byłem w foto sklepie żeby kupić aku do mojej 5-ki.Prze de mną młode małżeństwo kupuje sprzęt.Panie (do sprzedawcy) jaki ma pan najdroższy aparat odp.Canon 5mkiii to prosimy,panie a jaki ma pan najdroższy obiektyw, 70-200 f2,8 L si ii ,to prosimy.W końcu sprzedawca a do czego państwu potrzebny ten obiektyw bo mamy jeszcze 400L jasną; 50L f1,4 :24-70 jasną .Dziewczyna odpowiada-No wie pan jeszcze nie wiemy bo dostaliśmy dofinansowanie po kursie dla bezrobotnych,to jeszcze niech pan nam da te obiektywy i najdroższy monitor a cha no taki żeby nie był za mały bo może podepniemy sobie laptopa to lepiej będzie grać w jakieś gierki.![]()