kamila muszę cie zmartwic
teraz by być cool nie kupuje się FF tylko
Schyłek DSLR? | Film Cyfrowy
wiec chyba musisz zmienić forum
kamila muszę cie zmartwic
teraz by być cool nie kupuje się FF tylko
Schyłek DSLR? | Film Cyfrowy
wiec chyba musisz zmienić forum
300 mm to już można chyba jechać i kręcić filmy przyrodnicze dla BBC, NG czy czego tam. Albo zbliżenia oczu na ślubie.
Do filmowania jest jeden najlepszy obiektyw 24-105L IS. Nawet rogi nie przeszkadzają bo je 16:9 ucina.Potem ewentualnie jakieś stałki. Jak już się coś w końcu kiedyś nakręci. Ale pani nie słucha tylko się dziwi, że się z niej śmieją.
to chyba nie jest bardzo dziwne, jeśli ktoś ma problem i zadaje pytania to można przypuszczać że odpowiedzi będą pomocne ale jeśli pytanie jest w stylu "chcę kupić filtr co radzicie" to odpowiedź jest tyko jedna jeśli nie wiesz jaki filtr kupić to znaczy że nie potrzebujesz żadnego - to dobra wiadomość można zaoszczędzić kasę, podobnie z obiektywami tylko zaoszczędzona kasa większa
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Zycie jest piekne
Kupujac dobrych pare lat temu 400D, sprzedawca obok mnie obslugiwal pania, ktora kupowala sobie cyfrowke, 50D chyba. Pan ze sklepu sie sprezal, pokazywal, tlumaczyl co i jak i do czego. Pani bardzo zadowolona z obslugi i aparatu zdecydowala sie na kupno na koniec koncow wypalajac z pytaniem To moze pan mi zalozy film do tego aparatu
A co do pytania, rece opadaja.
W sumie to canona mam i jest mi z nim dobrze.
Tu masz przegląd obiektywów stało ogniskowych canona
Canon Fixed Focal Length - Obiektywy EF - Canon Polska
Myślę że najlepiej by było jakbyś się spotkała z jakimś fotografem w swojej okolicy, czy fotografami na jakiś warsztatach.
Rozmawiając przy piwie czy kawie można zdecydowanie więcej się dowiedzieć na początku
Tylko miej na uwadze że każdy ma swoje preferencje. Jedni wolą blondynki inni brunetki, jedni nikona, inni canona,
jednym wystarczają zoomy, inni bez stałek nie są w stanie nic zrobić. Ale na pewno są w stanie pisać o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami .... i tak dalej
W filmowaniu i fotografii wszystko polega na tym co chcesz pokazać. I takie narzędzia musisz dobrać (np. czyt. ogniskowa)
kamila24 Jesli juz inwestujesz wiecej grosza to na twoim miejscu oddalbym MKIII jakism znajomym a kupil lepsza puszke czyli 1DX?
No i o to chodzi, bo kto bogatemu zabroni![]()
![]()
Fajny wątek, przednio się ubawiłem. Jestem ciekaw rozwoju sytuacji, bo wszystkie możliwe rozwiązania już padły.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
to będzie film na miarę pierwszego rejsu Titanica- a przynajmniej na 1000% będzie takie samo zakończenie
tylko bez ofiar![]()
Ile czarownic trzeba, żeby zmienić żarówkę?Tak się składa, że wybrałam akurat jako pierwszy obiektyw właśnie 24-105IS, ale chcę coś jeszcze dokupić jaśniejszego ze stabilizacją. Stąd te pytania.
Jedną. W co ją zmienić?
A co chcesz tą jasną stałką ze stabilizacją filmować? Bo 35 mm 2.0 IS to chyba najjaśniejsza stałka z IS. W 35 2.0 już jakiejś szczególnie małej GO nie wyciągniesz.
Trzeba się zainteresować jakimś stady cam. Tak będzie prościej.