Od miesiąca używam 6d z 35mm f2IS i jestem zadowolony. Przedtem miałem canona 40d i 17-40L, ale od kiedy kupiłem fuji x100, to canon był używany tylko do pracy, a do fotografowania hobbystycznego, dla przyjemności zawsze wybieram fuji. Bardzo poważnie zastanawiałem się nawet nad sprzedażą całego systemu canona i wejściem w fuji Xa, ale biorąc pod uwagę zlecenia komercyjne w końcu zdecydowałem się na 6d plus nową 35 IS. Zależało mi na jak najmniejszej wadze i wielkości zestawu. Do tego planuję jeszcze dokupić 24mm IS i jakąś 50f1,4/85f1,8 i wszystko mieszczę w małą torbę i nic mi więcej nie potrzeba.
Owszem chciałbym mieć szkła ze światłem 1,4 które pokazują cały bajer pełnej klatki, ale po pierwsze nie bardzo mnie na nie stać, po drugie, nie chciało by mi się tego targać. Zresztą obawiam się, że na najbliższe wakacje i tak ze względu na poręczność wezmę jak zwykle samego x100... I niczego nie będzie mi brakować
Także, jeżeli priorytetem jest poręczność zestawu, to polecam 35mm IS, w przeciwnym wypadku coś ze światłem 1,4.