Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar blade-mrn

Domyślnie Odp: Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Opis dotyczy paska Reporterstrap Pro S Link, odnośnie do głównego tematu wątku.

Co do obaw o przecięcie to po pierwsze jeśli nie zwracasz uwagi na to co się wokół dzieje to zawsze mogą ci rozciąć jakąś torbę, sakwę, kieszeń, itp. i wyjąć np. obiektyw więc nie sądzę aby pasek był bardziej narażony. Blackrapid też z tego co wiem nie stosuje stalowego oplotu w swoich paskach a używają go ludzie na całym świecie.
    Po drugie jeśli ktoś naprawdę będzie chciał ci zabrać aparat to to zrobi niezależnie od tego czy będziesz go trzymał na pasku, w ręku czy gdzie indziej. Kiedyś na tym forum były prowadzone rozważania na ten temat i poruszono tam temat pasków ze stalową linką w środku. Ktoś tam wówczas stwierdzi, że im łatwiej odciąć ci aparat tym krócej jesteś bity i pewnie czasem coś w tym jest.

Jeśli by mi ktoś odciął aparat to raczej bym to poczuł, przynajmniej tak sądzę zwłaszcza, że rękę zawsze mam gdzieś w okolicy gdy idę czasem nawet przytrzymuje aparat żeby się nie dyndał jak poruszam się szybko.
    Generalnie, oczywiście można sobie zrobić pasek z 6 mm stalowej linki obszytej skórą i czymś tam jeszcze i być pewnym, że nikt bez porządnych nożyc do drutu go nam nie odetnie ale raczej nie popadał bym w paranoję.
    Ostatnio edytowane przez blade-mrn ; 04-01-2014 o 12:17

Uprawnienia umieszczania postów