Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Odp: Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Dziękuje panowie za odpowiedzi!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy9 Zobacz posta
    Też myślę o gripie do 5D3 i zastanawiam się nad zamiennikiem lub oryginałem. Oryginał głównie ze względu na to, że boję się, aby zamiennik nie rozsypał mi się pod wpływem obciążenia podczas używania paska. Więc mam podobne obawy co Ty.

Mam nadzieję, że pomogłem
    Bardzo pomogłeś! Dzięki wielkie, Różnica między oryginałem a zamiennikiem gripa daje mi różnicę o wartości paska reporter strap, stąd mój dylemat.

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Używam od pół roku Pro | reporterstrap z zapięciem Profi i jestem bardzo zadowolony, taśma pod ramienna to super rozwiązanie.
    Ta taśma to widzę, że będzie bardzo dobry bajer, bo zawsze mam wrażenie, że mi torba się zsunie z ramienia.

Cytat Zamieszczone przez blade-mrn Zobacz posta
    Ja również mogę polecić pasek Pro od reporterstrap ja używam wersji S z zapięciem Profi i taśmą pod ramienną, do tego kilka śrub typu ST i STs.
    Te śruby mocujące to trzeba osobno dokupić czy są w standardzie za słabe i warto kupić droższe czy może spełniają inna funkcję?

Cytat Zamieszczone przez blade-mrn Zobacz posta
    (..) do tego pasek wyposażony jest jeszcze w dodatkowe zabezpieczenie casco standardowo dostaje się v1 (taką mam) jest jeszcze v2 ale nie wiem czym się różnią.
    Dodatkowe zabezpieczenie na czym polega bo na stronie coś jest za mało zdjęć obrazowych. W ogóle reporter strap ma mało zdjęć :-P
    Czy to polega na tym, że dodatko pasek casco podpinam do mocowań od paska canona na korpusie i wpinam gdzieś w pasek na ramieniu?że jak puści gwint to aparat zawiśnie na drugim pasku? Bo to dla mnie jest dodatkowe zabezpieczenie ale czy dobrze to rozumuje?

Czy ktoś porównywał rodzaje zamieć profi i promax? Które jest trwalsze, wygodniejsze ,bezpieczniejsze?
    Ostatnio edytowane przez ketras ; 02-01-2014 o 20:26
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uprawnienia umieszczania postów