Witam,
Chciałbym zakupić pasek typu reporter strap. Sęk w tym, że towaru jest multum i różnego rodzaju typu tych pasków. Mam problemy z kręgosłupem także myślałem by spróbować poza paskiem reporterskim dokupić system sakw na pasie biodrowym dla 2-3 obiektywów, do szybkiej zmiany szkła.
- Czy tego typu paski + sakwy rzeczywiście pozwalają na szybką zmianę szkieł potrzebnych w reporterce?
- Czy pasy biodrowe pozwalają odciążyć kręgosłup, czy może jeszcze bardziej obciążają kręgosłup?
- Jakie firmy są godne zaufania? Jakie modele polecacie?
- Czy mocowanie paska do aparatu (za pośrednictwem gwintu) nie ma tendencji do odkręcania się? W końcu podczas chodzenia aparat się buja.
- Czy tego typu mocowanie jest wystarczająco bezpieczne? Nie zerwie się gwint od ciężaru aparatu+obiektywu?
- Czy ktoś podpinał pasek reporterski do zamiennika gripa do 5D/6D? Chciałbym dokupić grip zamiennik, jednakże obawiam się o jakość i bezpieczeństwo mocowania ewentualnego zamiennika gripa do paska reporterskiego. Czym moje obawy są słuszne?
- Czy można jakoś tak wyregulować pasek by przy kucaniu aparat nie uderzył o podłoże na którym się znajdujemy?
- Czy przy kadrach pionowych(portretowych) mocowanie paska bardzo utrudnia pracę/wygodę korzystania z gripa czy wręcz uniemożliwia?
Dziękuje za jakąkolwiek pomoc w temacie.