Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Witam,
    Chciałbym zakupić pasek typu reporter strap. Sęk w tym, że towaru jest multum i różnego rodzaju typu tych pasków. Mam problemy z kręgosłupem także myślałem by spróbować poza paskiem reporterskim dokupić system sakw na pasie biodrowym dla 2-3 obiektywów, do szybkiej zmiany szkła.
    - Czy tego typu paski + sakwy rzeczywiście pozwalają na szybką zmianę szkieł potrzebnych w reporterce?
    - Czy pasy biodrowe pozwalają odciążyć kręgosłup, czy może jeszcze bardziej obciążają kręgosłup?
    - Jakie firmy są godne zaufania? Jakie modele polecacie?
    - Czy mocowanie paska do aparatu (za pośrednictwem gwintu) nie ma tendencji do odkręcania się? W końcu podczas chodzenia aparat się buja.
    - Czy tego typu mocowanie jest wystarczająco bezpieczne? Nie zerwie się gwint od ciężaru aparatu+obiektywu?
    - Czy ktoś podpinał pasek reporterski do zamiennika gripa do 5D/6D? Chciałbym dokupić grip zamiennik, jednakże obawiam się o jakość i bezpieczeństwo mocowania ewentualnego zamiennika gripa do paska reporterskiego. Czym moje obawy są słuszne?
    - Czy można jakoś tak wyregulować pasek by przy kucaniu aparat nie uderzył o podłoże na którym się znajdujemy?
    - Czy przy kadrach pionowych(portretowych) mocowanie paska bardzo utrudnia pracę/wygodę korzystania z gripa czy wręcz uniemożliwia?

Dziękuje za jakąkolwiek pomoc w temacie.
    Ostatnio edytowane przez ketras ; 02-01-2014 o 02:24
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uprawnienia umieszczania postów