Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Jaki pasek do aparatu , typu reporter strap

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    - Czy ktoś podpinał pasek reporterski do zamiennika gripa do 5D/6D? Chciałbym dokupić grip zamiennik, jednakże obawiam się o jakość i bezpieczeństwo mocowania ewentualnego zamiennika gripa do paska reporterskiego. Czym moje obawy są słuszne?
    Używam BlackRapid Classic do 5D3 z gripem Pixel Vertax - nie ma problemu z wytrzymałością. Z tym, że zależnie od podpiętego szkła, zestaw wisi albo na gripie, albo na stopce obiektywu (70-200 2.8, 100 macro 2.8)

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    - Czy przy kadrach pionowych(portretowych) mocowanie paska bardzo utrudnia pracę/wygodę korzystania z gripa czy wręcz uniemożliwia?
    Przy reporterce mnie osobiście przeszkadza, bo mam krótko ustawiony pasek (często kucam), dlatego zwykle wypinam z karabinka i trzymam w dłoni. Sama śruba z oczkiem mi nie przeszkadza.

Uzależniony
    Miasto
    .

Zastanawiam się nad Reporterstrap Dual X ze względu na możliwość używania 2 puszek osobno i spięcia ich. Czy z takim paskiem da się używać wygodnie plecaka lub torby?

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Zastanawiam się nad Reporterstrap Dual X ze względu na możliwość używania 2 puszek osobno i spięcia ich. Czy z takim paskiem da się używać wygodnie plecaka lub torby?
    Tak da rade i nie jest aż tak źle , chyba że chcesz tak biegać 12 godzin. Jednakże w przypadku używania dwóch body raczej stawiam w twoim wypadku an fotografie komercyjną śluby itp, więc dobra rada odemnie, kup blackrapid, wykonanie i jakość znacznie wyzsza, a komfort to kompletnie inna bajka, widzialem i probówalem tego chińskiego sprzętu i w sumie sam skonczyłem z BR double
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uzależniony
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Tak da rade i nie jest aż tak źle , chyba że chcesz tak biegać 12 godzin. Jednakże w przypadku używania dwóch body raczej stawiam w twoim wypadku an fotografie komercyjną śluby itp, więc dobra rada odemnie, kup blackrapid, wykonanie i jakość znacznie wyzsza, a komfort to kompletnie inna bajka, widzialem i probówalem tego chińskiego sprzętu i w sumie sam skonczyłem z BR double
    Tak chodzi o reporterce i śluby też.
    Ale to polska firma jest. Blackrapida też
    można rozdzielić na 2 osobne paski?

Coś już napisał Awatar blade-mrn

Reporterstrap to nie chiński wynalazek tylko polski, produkowany w Polsce, producent twierdzi że z polskich materiałów. Co do jakości ja używam takiego na jedno body od dość dawna i nie mam zastrzeżeń po za trochę skrzypiącym karabińczykiem ale sprawe załatwia zwykła gumka. Nie jestem ślubnym fotografem ale ze dwa wesela u znajomych z nim obskoczyłem i pracowało mi się świetnie. Zwłaszcza te dodatkowe paski ułatwiają życie. Ponadto jest o połowe tańszy od BlackRapid.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Mam reporterstrapa, nic się nie odkręca A nawet jeśli to w zestawie masz taśmy zabezpieczające w zestawie
    A powiedźcie mi jak sobie radzicie na zleceniu z szybkim wsiadaniem do auta itd?:> Bo przyznam się szczerze, że irytuje mnie rozkręcanie karabińczyków za każdym razem- w tym momencie wole zwykłe paski

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Mam reporterstrapa, nic się nie odkręca A nawet jeśli to w zestawie masz taśmy zabezpieczające w zestawie
    A powiedźcie mi jak sobie radzicie na zleceniu z szybkim wsiadaniem do auta itd?:> Bo przyznam się szczerze, że irytuje mnie rozkręcanie karabińczyków za każdym razem- w tym momencie wole zwykłe paski
    Te karabinki w zestawie są małe i upierdliwe do szybkiego wypinania, ja je wymieniłem na rozmiar większe.
    Również te dyndające i upierdliwe uszka reportera ST

wymieniłem na takie

Dużo wygodniej i szybciej się wypina.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Te karabinki w zestawie są małe i upierdliwe do szybkiego wypinania, ja je wymieniłem na rozmiar większe.
    Również te dyndające i upierdliwe uszka reportera ST
    http://www.reporterstrap.com/wp-cont.../02/st-13m.jpg

wymieniłem na takie
    http://hz01.i.aliimg.com/img/pb/136/...636136_149.jpg

Dużo wygodniej i szybciej się wypina.
    A gdzie kupiłeś rozmiar większe?
    Też mam inne śruby tyle że od reporterstrapa.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    A gdzie kupiłeś rozmiar większe?
    Też mam inne śruby tyle że od reporterstrapa.
    W dużym sklepie budowlanym, ale są też na allegro
    Hak Karabinczyk 5x50 Ocynk Zaczepem Blokada 5mm (4486280504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Coś już napisał Awatar blade-mrn

Nigdy nie miałem tego w rękach ale mają w ofercie inne zapięcie. Nazywa się PROMAX czy jakoś tak, tu odpina się aparat naciskając przycisk. Nie trzeba nic odkręcać, może to by Ci pomogło.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów