Do autora: czy wziąłes pod uwagę że testy najczęściej sa robione w oparciu o jeden, centralny czujnik AF? Kiedy pobawimy sie bocznymi punktami juz nie jest tak kolorow w N
poza tym maja spory rozjazd jakościowy w body, najbardziej jestem zaskoczony negatywnie D800 i D600
A może warto zapytać kogoś, kto pracował na Canonie 1D mk II i III oraz 5D mk II i przesiadł się na Nikona (D3s i D4), a nie kupił sobie Canona 5D mk III: EURO 2012 ‹ Piotr Bławicki fotoblog
Canon 1D Mark IV (vs Nikon D3s) [JuzaPhoto]
na samym dole strony
Fakt ze to D3s a nie D3 ale ilosc szumu mówi za siebie ..
Czy to faktycznie zasługa matrycy w Nikonie - jest FF i przez to mniej szumi ? Więc porownujac x1,3 canona do nikona, stosunek szumu bedzie zawsze inny i nie da się dokładnie porownac ?Niestety nie wiem jak wygląda roznica między małymi matrycami, a matrycami FF wzgledem szumu ..Czy w ogóle jest sens porównywac taki typ matryc pod wzglemem szumu ?!
Sens jest porównywać wszystko. Problem jakie kto z tego wyciąga wnioski![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Napewno warto. Czy ktoś zna odpowiedź? Panie Piotrze, możemy prosić o uchylenie rąbka tajemnicy?
Prawdopodobnie pamiętasz, że D3S po jego wyjściu dostał przydomek "Noktowizor". Proponowałem Ci zakup tej puszki, jako jeden ze sposobów na rozwiazanie problemu z którym się zmagasz. Cóż wiecej można dodać? Chyba tylko banał w rodzaju "Kup najlepsza puszkę, na jaką Cię stać w danej chwili".
Ktoś napisał że AF w D700 nie robił wrażenia. To teraz niech sobie porówna w praktyce AF
5dmk2 z 24-70 vs D700 z 24-70 - ale nie na centralnym punkcie w one shot. Niebo a ziemia, różnica jest kolosalna na korzyść D700 tam boczne ( nie krzyżowe ) są precyzyjniejsze niż centralny w 5dmk2
chyba że ktoś rzuca aluzją "Ja 90procent zdjęć robię na centralnym"
Nikon daje dobry system AF'u do nawet amatorskich puszek, w Canonie żeby się nacieszyć lepszym AF'em ( nie mówię o one-shot) trzeba przynajmniej kupić 5dmk3 i wyżej.
Kolego, myślę że bardzo odpowiednią puszką pod Twoje wymagania będzie D3s
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 02-01-2014 o 17:54
Zapraszam do oglądania moich prac ---> CLICK :-)
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 02-01-2014 o 19:54