Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: databank - czy dokonałem słusznego wyboru?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    Powiedz mi zatem jak zgrywasz zdjęcia. bezpośrednio z aparatu czy używasz czytnika podłączonego do banku.
    tak uzywam czytnika profesjonalnego firmy USB2.0 8 in1 ;-)
    kopiowanie karty CF Kingstone S 512 MB ~ 2min 40 sek SanDisk U II 1 GB ~ 3min 30 sek (Sandisk Extream III 1GB porownywalnie choc nie mierzylem ale na oko tak samo szybko)
    bledow przy zgrywaniu mialem slownie: jeden - nie wiem co bylo przyczyna powtorne kopiowanie karty przebieglo bez problemu i juz nigdy wiecej blad sie nie pojawil...

co do dysku uzywanaego zgadzam sie z tomkiem

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam DigiMate II-plus od 8 miesięcy i jak narazie spełnia swoje zadanie. Przydatny również jako dysk przenośny. Po podłączeniu samego dysku bezpośrednio do płyty w kompie zgrywa w porażającym tempie. Kilka GB w kilka minut. Wcześniej używałem G-Mini 220 20GB. Świetny databank. Możliwość oglądania cz-b zdjęć, mp3, dyktafon... Spójrzcie sami >>>KLIK<<<

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    P.S. warto kupić jakiś używany dysk, powiedzmy 10GB za kilkadziesiąt złoty i do tego obudowę za 100zł dla znajomego? A możę to samo co ja mam?
    Mam dokładnie ten sprzęt, co ty plus używany dysk 10 GB tzw. "leżak magazynowy". Jestem z tego zestawu bardzo zadowolony. W kwestii baterii to na pewno należy ją dobrze sformatować. Nie robiłem zdjęć od ponad miesiąca, ostatnio zabrałem sprzęt i o dziwo bateria w banku wytrzymała po tak długiej przerwie zgranie ponad 3GB.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nippy
    Wcześniej używałem G-Mini 220 20GB. Świetny databank. Możliwość oglądania cz-b zdjęć, mp3, dyktafon... [/url]
    Trudno to nazwac databankiem. Archos to fajna frima robiaca zabawki-kombajny ale moim zdaniem nie jest wlasciwe przypisywanie ich produktom nazwy banku danych. To raczej zestawy multimedialne posiadajace ograniczona funkcje banku danych. Co da komus takie cudo jesli np. zapisuje tylko jpg? A tak wlasnie robia urzadzenia Archos'a? I to wszystkie - jpg i koniec.
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 19-03-2006 o 16:21
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

czy ktoś już używał do celóew foto nowych gadgetów Creativa ? ma to wbudowany 30GB dysk czytnik kart CF, duży ekran - kosztuje 1,2-2 tys zł i w zasadzie gdyby pokzaywał RAW-y byłby super sprzetem dla "niedzielnych" fotografów - mnie na codzień wystarczają posiadane karty a takiego banku używam kilka razy w roku jak wyjade na jakąś impreze plenerową typu airshow. A na codzień mozna dać dziecku jako odtwarzacz mp3, wykorzystywać jako dyktafon lub przenośny album zdjęciowy

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    ... zasadzie gdyby pokzaywał RAW-y byłby super sprzetem dla "niedzielnych" fotografów...
    No to masz całkiem fajne wymagania jak na "niedzielnego" fotografa. W takim razie co byś najchetniej widział w rękach zawodowców?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów