Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Jaki najtańszy używany aparat kupić?

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Jaki najtańszy używany aparat kupić?

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    no ten 40D z przebiegiem 110k ryzykowny zakup

wymiana migawki w 10D 20D 30D 40D 50D 5D jeśli nie przekroczy 100k całkowicie za darmo ale tylko na Żytniej w Warszawie
    Nawet po okresie gwarancji? Można im wysłać?

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

nawet po okresie gwarancyjnym aby nie na stukać 100k zdjęć

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

darmowa wymiana migawki dotyczy tylko jedynek jeśli się rozleciały, mnie to spotkało po ok 30k i takim sposobem mam nową plus trochę nerwów, choć aparat miał z 6 lat
    Canon-fajna puszka i kilka szkiełek

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez asfot1 Zobacz posta
    darmowa wymiana migawki dotyczy tylko jedynek jeśli się rozleciały, mnie to spotkało po ok 30k i takim sposobem mam nową plus trochę nerwów, choć aparat miał z 6 lat
    Nie tylko, od 40D w górę obejmuje też XXD.
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

50D proponuje, na allegro można kupić za 1000zł już, lub dozbierać. Ciut nowszy, i mamy jak już ktoś napisał w ty temacie live.
    Poza tym:

Oprócz możliwości regulacji AF w obiektywach i znacznie lepszego wyświetlacza LCD 50D w porównaniu z 40D ma jeszcze:
    -matrycę 15 megapikseli (10 megapikseli w 40D),
    -szybszy procesor obrazu Digic 4 (Digic 3 w 40D),
    -ustawianie ostrości w oparciu o detekcję kontrastu w Live View plus wykrywanie -twarzy (brak w 40D),
    -automatyczną korekcja winietowania dla 26 obiektywów (brak w 40D),
    maks. 12.800 ISO (3200 w 40D).
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Coś już napisał

znalazłem jeszcze dobrą wypowiedź:
    postęp w aparatach z roku na rok jest coraz większy, dzisiejsze lustra wejściowe (entry) mają lepsze czasy i matryce od zaawansowanych dinozaurów PRO.

Wiele osób w ciemno wskazuje dinozaura, ponieważ pamięta czasy ich świetności, a nie śledzi dzisiejszej klasy amatorskiej.

Jeżeli chodzi o matrycę w 1100d to moim zdaniem ma ona tą przewagę nad 40D, że jest CZTERY lata młodsza, a to przepaść przy dzisiejszym postępie w fotografii cyfrowej.

Na uwagę zasługuje tu fakt, że ISO 3200 w 1100d występuje jako standard, a w 40d jako rozszerzenie, robienie zdjęć bez użytecznego ISO 3200 w trudnych warunkach mija się z celem. W mojej opinii jedyna przewaga 40D to szybkość migawki i dobry bufor, jak i pokrętło funkcyjne, a magnezowa obudowa to nie zawsze zaleta (jak potachasz taki sprzęt z podpiętym obiektywem przez cały dzień, to odechce Ci się focenia). Wykonanie takiego 1100d to plastik, grip słaby, ale zawsze możesz podpiąć dla lepszej stabilizacji i chwytu. Zaleta 1100d nad 40d to opcja filmowania, ale nie porównasz go do 500D, czy nowszych, to po prostu dodatek i tak trzeba je traktować.

Ciężko ocenić co w całokształcie lepsze - nowy entry, czy stary semipro, ale obrazkiem nie dostrzeżesz różnicy, za wyjątkiem ISO lepszego dla 1100d. Zatem całokształtem 40D, matrycą 1100d.
    Ostatnio edytowane przez EOS_1DX ; 31-12-2013 o 12:48

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Ja bym dyskutował , ale ilu ludzi tyle opini. Poza tym każdy widzi inaczej jakość obrazka...za wiele czynników iso, zakres tonalny, itd...
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

"suche fakty" jaki skok technologiczny jest miedzy 1100D a 40D według mnie prócz mpixli nic nie przybyło, dynamika i głębia kolorów mniejsza, szum porównywalny Canon EOS 1100D versus Canon EOS 40D - Side by side camera comparison - DxOMark

Dopiero zaczyna

Ja kupiłem miesiąc temu 40d z przebiegiem 22k klatek za 1000 zł, w stanie idealnym i jestem bardzo zadowolony. Na początku myślałem nad 1100d, ale jak wziąłem go do ręki to nie wiedziałem jak go złapać :-) 40d z gripem leży mi w dłoni idealnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez EOS_1DX Zobacz posta
    znalazłem jeszcze dobrą wypowiedź:
    postęp w aparatach z roku na rok jest coraz większy, dzisiejsze lustra wejściowe (entry) mają lepsze czasy i matryce od zaawansowanych dinozaurów PRO.

Wiele osób w ciemno wskazuje dinozaura, ponieważ pamięta czasy ich świetności, a nie śledzi dzisiejszej klasy amatorskiej.

Jeżeli chodzi o matrycę w 1100d to moim zdaniem ma ona tą przewagę nad 40D, że jest CZTERY lata młodsza, a to przepaść przy dzisiejszym postępie w fotografii cyfrowej.

Na uwagę zasługuje tu fakt, że ISO 3200 w 1100d występuje jako standard, a w 40d jako rozszerzenie, robienie zdjęć bez użytecznego ISO 3200 w trudnych warunkach mija się z celem. W mojej opinii jedyna przewaga 40D to szybkość migawki i dobry bufor, jak i pokrętło funkcyjne, a magnezowa obudowa to nie zawsze zaleta (jak potachasz taki sprzęt z podpiętym obiektywem przez cały dzień, to odechce Ci się focenia). Wykonanie takiego 1100d to plastik, grip słaby, ale zawsze możesz podpiąć dla lepszej stabilizacji i chwytu. Zaleta 1100d nad 40d to opcja filmowania, ale nie porównasz go do 500D, czy nowszych, to po prostu dodatek i tak trzeba je traktować.

Ciężko ocenić co w całokształcie lepsze - nowy entry, czy stary semipro, ale obrazkiem nie dostrzeżesz różnicy, za wyjątkiem ISO lepszego dla 1100d. Zatem całokształtem 40D, matrycą 1100d.
    To nie jest prawda, że matryca z 1100D jest taka młoda. Canon zwyczajowo pcha do tej klasy korpusów starocie. To jest prawdopodobnie matryca z 450D z nowym softem.
    Ktoś pisze głupoty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów