No właśnie w tym mój ból, że nie mam czytnika CF... nie był mi potrzebny, bo zgrywałem zdjęcia z kabelka... skoro działało to tego nie zmieniałem.
Chcąc updatować firmware doczytałem się w instrukcji, że można to zrobić za pomocą Canon Utility i tak też zrobiłem ( próbowałem) postępując zgodnie z instrukcją...
Instrukcja mówiła, że po kliknięciu na kompie w "Aktualizuj" powinno mi się pojawić to samo pytanie na aparacie... ale po 2 godzinach nic takiego się nie stało....
Zaryzykowałem więc i najpierw otworzyłem klapkę CF. Normalnie aparat się wyłączał, a tu dalej BUSY na LCD....
Ryzykowałem dalej i odpiąłem kabelek USB... wciąż bez rezultatów....BUSY
Kolejnym krokiem było otwarcie klapki baterii.... już serce w gardle miałem... otworzyłem... i dalej BUSY na LCD.... a przecież aparat już dawno by mi się wyłączył....Dopiero wyjęcie baterii pomogło....
Po odczekaniu chwili, włożyłem baterię, włączyłem aparat i dopiero na ekranie pojawiło mi się pytanie o update!... oczywiście nacisnąłem OK, ale wyskoczył błąd karty pamięci, ale to zrozumiałe, bo nie było tam aktualizacji....
Kolejny restart aparatu pomógł i aparat działa normalnie...ufff...
Dzisiaj pójdę zakupię czytnik i spróbuję ponownie.... mam nadzieję, że tym razem się uda....
Dzięki, pozdro.