Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
Af 70-300 też nie powala prędkością, ja też wolałem kupić 70-200L USM. Choć teraz zastanawiam się też nad Tamronem 70-300.
Canona 70-300 f/4-5,6 IS USM nie polecam, bo Tamron 70-300 f/4-5,6 VC USD ma lepszą stabilizację i cenę.
Oczywiście Canon 70-200 f/4 L USM ładnie rysuje, ale tu też lepiej dopłacić do jakiegoś używanego Canona 70-200 f/2,8 L USM.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
Kup 18-55 IS w wersji pierwszej, nie drugiej, używany - po co nowy, skoro i tak to będziesz traktował przejściowo - nie ma sensu płacić, a później tracić po odsprzedaży, jeżeli chcesz tele to 55-250 IS jest zdecydowanie lepsze niż 70-300 IS! Do tego zdecydowanie tańsze, fakt nie ma USM, ale jest ostrzejsze i o to chyba chodzi
Zestaw 18-55 IS + 55-250 IS kupisz za ~600zł!! Za dodatkowe pieniądze lepiej pojechać w góry i robić zdjęcia
Widzę, że gustujesz w kitach. Bo Canon 55-250 to dla mnie kit, tylko w innym przedziale ogniskowych. Jak ktoś robi 2 000 zdjęć/rok może być zadowolony. Lepiej kupić jeden uczciwy obiektyw niż mieć 3 kiepskie słoiki. Ale do wszystkiego trzeba dorosnąć (przetestować na własnej skórze i sprzedać ze stratą tani zakup).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez steeler369 Zobacz posta
@cobalt z góry założyłem, że chcę szkła systemowe. Nawet kosztem tego, że komplet szklarni będę zbierał dłużej. Ja dość często robię portrety, a 50 1.8 byłaby sądzę dobrym rozwiązaniem na początek, 85 jest po pierwsze droższe, i ciut za wąskie dla mnie na APS-C. Może kiedyś się przerzucę, ale jak do moich amatorskich zastosowań tania "pięćdziesiątka" będzie w sam raz póki co
Za wąskie? Nie siedzisz chyba w zakładzie karnym i możesz zrobić 4 kroki w tył. A jak nawet tam przebywasz to zawsze można pofocić na spacerniaku .
Ludzie robią portrety z APS-C obiektywami 100 i 135mm.