Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pomoc w wyborze obiektywu i sprzętu.

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Pomoc w wyborze obiektywu i sprzętu.

Cytat Zamieszczone przez Patryk Gałązka Zobacz posta
    Dobra tamron już odpadł, teraz się zastanawiam nad canonem lub sigmą. Jakościowo obrazek bardzo podobny ceny używek trochę drożej canon, jak z jakością wykonania tych dwóch szkieł i jak FF i BF w tych dwóch szkłach ?
    Mam Tamrona 17-50 f/2,8 VC i jest całkiem OK. Sigma niestety w momencie zakupu Tamrona była droga - chyba jakieś 2 960zł. Teraz spokojnie kupiłbym Sigmę za 1 650zł. Jak ktoś nie potrzebuje super szybkiego szkła to Tamron VC daje radę i ma całkiem dobrą plastykę obrazu. Telefonowałem do Sigma Pro Centrum w wakacje, bo od czerwca jest nowa cena Sigmy 17-50 f/2,8, ale czas dostawy nowych obiektywów przedłużył się chyba o jakiś miesiąc, więc zrezygnowałem i kupiłem drugiego Tamrona 70-300 VC USD . Najśmieszniejsze jest to, że człowiek odbierający telefon powiedział: "Mam możliwość przesiadki z Tamrona 17-50 na Sigmę, ale tego nie robię. Niech się pan jeszcze zastanowi."
    A Canona 17-55 f/2,8 nie lubię ze względu na cenę i wykonanie EF-S. Najsolidniejsza chyba jest Sigma.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 29-12-2013 o 14:21

Uprawnienia umieszczania postów