Witam,
podłącze się pod temat.
Długo się zastanawiam nad zmianą sprzętu już założyłem osobny temat jakiś czas temu. Dosłownie wczoraj wysiadł mój canon 400d i to przyspiesza zakup nowego aparatu. Najchętniej 6D, ale jest niestety poza zasięgiem cenowym. Poza tym nawet nie miał bym co do niego podpiąć. Obecnie sigma17-70, C 50mm 1.8f, sigma 10-20mm. Wiec 6D + porządne szkło jeszcze nie moja półka cenowa.
Byłem przekonany do 60D i takie aukcje na allegro oglądam. Ale znowu zacząłem zastanawiać się nad 70D. Pisze w tym temacie, bo dużo osób miało tu doświadczenie z tymi aparatami.
60D poniżej 2000zl można dostać - używany w dobrym stanie
70D, używek raczej jak na lekarstwo, a nówka ok 3800zl.
Zależy mi na jak najlepszym ISO i na jak najlepszym wyborze miedzy tymi aparatami.
Za 60D przemawia cena, a chciałbym kupić canona 17-55 2.8F. (używany) a ten zestaw to cena praktycznie, lub trochę więcej niż cena nowego 70D
Jakie jest wasze zdanie? WI-FI w 70d fajna sprawa, i dotykowy ekran to fajne ficzery, ale da się bez tego żyć.
Bardziej mnie interesuje właśnie lepsze ISO, czy autofocus. Czy różnica w cenie jest tego warta? Czy celować w zestaw 60D + 17-55
Dzięki i pozdrawiam. Naprawdę liczę na Waszą pomoc.