Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jak pogodzić odbiornik pilota i lampę?

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Jak pogodzić odbiornik pilota i lampę?

Powiedzcie mi proszę, jak to zrobić, żeby stosując wyzwalanie pilotem migawki równocześnie móc skorzystać z flesza skoro odbiornik pilota zajmuje już stopkę pod lampę?
    Chciałem kupić to: Phottix wężyk spustowy - pilot bezprzewodowy Cleon II C8 (do Canona) ale się zastanawiam co zrobić w pomieszczeniach gdzie flesz się przyda.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Jak pogodzić odbiornik pilota i lampę?

Odbiornik - o którym piszesz - nie ma chyba styków w stopce, nie trzeba więc instalować go w sankach aparatu...
    Zdjęcia stopki tu: Review: Phottix Cleon II Wire/Wireless Remote Control Set : Martin Pot - Photography Blog
    Jeśli chcesz w sankach umocować lampę, to np. do nogi statywu możesz przymocować dodatkowe sanki do lampy (bez żadnych styków) i tu wsunąć elegancko odbiornik - nie będzie wisiał na kablu

Coś już napisał Awatar pawel1178

Mam podobny pilot i nie trzeba odbiornika zakładać na gorącą stopkę może sobie swobodnie wisieć przy body

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Dzięki za odpowiedź. Przez chwilę się martwiłem, ale widzę, że będzie ok. Teraz pytanie czy żona mi to kupi pod choinkę czy coś innego z listy
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Coś już napisał Awatar pawel1178

Fajny i przydatny gadżet ja próbowałem u siebie tak dla fanu sprawdzić jak to ciągnie i postawiłem aparat na samej górze u mnie w mieszkaniu, zszedłem piętro niżej pilot działał, zszedłem 2 piętra niżej czyli do piewnicy i równiez pilot działał bez problemu a więc zasięg ma bardzo ok i nieźle radzi sobie z przeszkodami typu ściana strop itp

Uprawnienia umieszczania postów