Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: 5dmk2 - brak komunikacji z pc i mac

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: 5dmk2 - brak komunikacji z pc i mac

Cytat Zamieszczone przez marcinkaczor Zobacz posta

Zainstalowałem EOS Utility i zrobiłem update do najnowszej wersji. Czy jeszcze powinienem coś doinstalować?
    Rozumiem, że sterowniki zainstalowałeś przed podłączeniem aparatu do komputera.
    Sytuacja, gdy urządzenie staje się "niewidzialne" osobiście zaliczam do zjawisk paranormalnych i po pomoc uderzałbym w pierwszej kolejności do szamanów od komputerów. Tym bardziej, że owi, swoje gusła uskuteczniają prawie w każdej miejscowości.

P.S.
    Spróbuj jeszcze na forumach stricte komputerowych
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Rozumiem, że sterowniki zainstalowałeś przed podłączeniem aparatu do komputera.
    Tak, przed podlaczeniem. Probowalem na 3 kompach z Windowsem oraz na 1 Macu i nic. Wydaje mi się, że nie jest to problem komputerowy.

Dopiero zaczyna

Bylem ciekawy czy inne porty działają w aparacie i podłączyłem aparat to telewizora poprzez dołączone kable "cinch" i obraz jest transmitowany na TV, także mógłbym mieć jedynie uszkodzone wejście USB, choć skontaktowałem się ze sprzedawcą i dostałem informację, że port USB w aparacie powinien być sprawny i że wszystko było wcześniej OK :-/

--- Kolejny post ---

Mam jeszcze inne pytanie: czy wina może leżeć w samym kablu? Tzn. w tym, że nie jest to oryginalny kabel od tego aparatu? Mam 4 kable od innych aparatów i na żadnym nie działa. Czy jest to możliwe, że muszę mieć kabel od tego zestawu? Brzmi to niedorzecznie, ale rozważam wszelkie możliwości, więc pytam?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów