Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Lustrzanka do 1800zł.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Lustrzanka do 1800zł.

650d i 700d gorszy AF od 600d?
    Skąd masz takie informacje? =)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez rook96 Zobacz posta
    Dlaczego xD? To co Twoim zdaniem warto ? Swoją drogą ma on silnik af czy nie ma? Bo widzę komentarze, że ma a często na odwrót, że nie ma a to jednak jest lekka różnica w cenie obiektywów xD
    Ciekawe masz te źródła informacji - co Ty czytasz - pudelka .

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Lepiej nie pytać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Jeśli wierzyć wykresom w u Optycznych, którzy nawiasem mówiąc są bardzo procanonowi, to wszystkie trzycyfrowe modele od 550 w górę niestety są coraz mniej dokładne. Gdyby porównać efekty pracy 600d z takim np, D5100 to w temacie AF i rozpiętości tonalnej widać różnicę (może to nie przepaść, ale jest), którą byłem w stanie oceniać osobiście.
    Chyba.... Chyba, że mówimy o pracy w trybie LV. W tej sytuacji jestem w stanie zgodzić się ze wszystkim bez jakiejkolwiek polemiki, bowiem nie nawykłem do trzymania aparatu pół metra przed nosem ( podobno do tego są kompakty).
    A gdyby tak wrócić do pierwszego posta, to nasz kolega potrzebuje tylko odrobinę wsparcia przy podjęciu decyzji o zakupie. I nie chodzi tu absolutnie o jakiekolwiek techniczne aspekty (tu bowiem mamy w świadomości zakodowane, że Canon robi lepsze zdjęcia), tylko o wsparcie wyboru 600ki, który to wybór wydaje mi się całkiem słuszny na tym etapie wiedzy fotograficznej.
    Ostatnio edytowane przez yrats ; 01-01-2014 o 14:58

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez yrats Zobacz posta
    Jeśli wierzyć wykresom w u Optycznych, którzy nawiasem mówiąc są bardzo procanonowi, to wszystkie trzycyfrowe modele od 550 w górę niestety są coraz mniej dokładne.
    A może najlepiej wierzyć sobie. Kolega chyba tutaj przyszedł po to żeby zasięgnąć opinii na temat sprzętu od użytkowników. Z tego co pisze to wynika że czytać umie więc zapewne testy zna. Po co takie forum jeśli użytkownicy odsyłają do testów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów