Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
50d jest szybszy, lepszy AF, ma lepszą ergonomie pracy, górny ekranik, jest większy i bardziej wytrzymały 600d przy nim to jak zabaweczka
Jakość zdjęć będzie bardzo zbliżona.
Sam miałem 600d i teraz bym wybrał 50d z małym przebiegiem.
Dokładnie.
Kupiłem 650D i pewnie mniej szumi od 50D na wysokich ISO, ale wiem teraz czego mi brakuje z EOS 50D:
- mikrokalibracja AF,
- lepsze sterowanie (mniejszy krok w doborze) ISO.
Video mam, ale nie korzystam. Tzn 3 filmiki testowe przez 12 miesięcy. Canon 60D jakoś mnie nie przekonuje. Ale czasami zastanawiam się nad 50D jako druga pucha (do sportu). Wtedy spokojnie mógłbym używać Canona 200 f/2,8 L II USM i Canona 85 f/1,8 USM. Skończy się pewnie na tym, że za kilka miesięcy kupię 70D.

Co do Nikona, to tańsze aparaty są okrojone o przeniesienie napędu AF (starsze obiektywu) i np bracketing.
Canon napęd AF ma zawsze w obiektywie i tu jest jego przewaga. Aparaty Nikona czasem chlapią olejem - np D7000 i D700.

Ewentualnie można dołożyć 300zł do Canona 650D z kitem: APARAT CANON 650 D EF - S 18 - 55 IS II (3803301617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., a to już znacznie lepszy aparat (AF - 9 krzyżowych punktów) niż 600D (tylko 1 - środkowy).