Dlaczego xD? To co Twoim zdaniem warto? Swoją drogą ma on silnik af czy nie ma? Bo widzę komentarze, że ma a często na odwrót, że nie ma a to jednak jest lekka różnica w cenie obiektywów xD
Dlaczego xD? To co Twoim zdaniem warto? Swoją drogą ma on silnik af czy nie ma? Bo widzę komentarze, że ma a często na odwrót, że nie ma a to jednak jest lekka różnica w cenie obiektywów xD
Z tego co się orientuję żaden C nie miał silnika AF w body. Niektóre Nikony chyba miały.
FF + trzydziestka piątka![]()
Bezwzględnie ! Tylko musisz go wyjąć z pudełka, bo tego jeszcze SAM nie potrafi
To idę jutro do sklepu , upewnijcie mnie ^^. Warto brać 600d ?
Tak!
Dlaczego xD? To co Twoim zdaniem warto ? Swoją drogą ma on silnik af czy nie ma? Bo widzę komentarze, że ma a często na odwrót, że nie ma a to jednak jest lekka różnica w cenie obiektywów xD
Chyba się pogubiliśmy w systemach
Wszystkiego dobrego w nowym roku!
dołóż do 650/700d
650d i 700d gorszy AF od 600d?
Skąd masz takie informacje? =)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jeśli wierzyć wykresom w u Optycznych, którzy nawiasem mówiąc są bardzo procanonowi, to wszystkie trzycyfrowe modele od 550 w górę niestety są coraz mniej dokładne. Gdyby porównać efekty pracy 600d z takim np, D5100 to w temacie AF i rozpiętości tonalnej widać różnicę (może to nie przepaść, ale jest), którą byłem w stanie oceniać osobiście.
Chyba.... Chyba, że mówimy o pracy w trybie LV. W tej sytuacji jestem w stanie zgodzić się ze wszystkim bez jakiejkolwiek polemiki, bowiem nie nawykłem do trzymania aparatu pół metra przed nosem ( podobno do tego są kompakty).
A gdyby tak wrócić do pierwszego posta, to nasz kolega potrzebuje tylko odrobinę wsparcia przy podjęciu decyzji o zakupie. I nie chodzi tu absolutnie o jakiekolwiek techniczne aspekty (tu bowiem mamy w świadomości zakodowane, że Canon robi lepsze zdjęcia), tylko o wsparcie wyboru 600ki, który to wybór wydaje mi się całkiem słuszny na tym etapie wiedzy fotograficznej.
Ostatnio edytowane przez yrats ; 01-01-2014 o 14:58
1pkt krzyżowy vs 9pkt krzyżowych + szybkość.
w cenie 1800zł da się kupić 650d pewnie nawet na gwarancji, więcej możliwości to plus a nie minus nawet dla początkującego.