Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Pomyśl jak narzekał by totalny amator jak byś pokazał fote z 5dmIII plus 24-70 2,8 za 20k i dla porównania 550d plus 85 1,8 za 2,5 kola
    Maćku - nie ma czegoś takiego, jak totalny amator. A przynajmniej nie w tym znaczeniu. Amator, to dosłownie miłośnik, tu akurat fotografii. Każdy więc na tym forum i innych też jest takim amatorem. Niektórzy za swoją amatorszczyznę biorą pieniądze i tacy nazywani są zawodowcami. Albo za swoje amatorstwo, czyli miłośnictwo. Tak lepiej.
    Totalny amator oznaczałoby więc totalnie zakręconego miłośnika, który myśle, że jednak byłby w stanie odróżnić te dwa szkła.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Ok pomyliłem pojęcia niech będzie w takim razie - Zwykły oglądacz zdjęć z "fejsbuka" Swoją drogą mam znajomych, którzy widzieli moje rożne gorsze i lepsze zdjęcia z cropa za 2k teraz wiedzą że kupiłem 3 razy droższy sprzet. ( tak pochwaliłem się hehe ) Oczekują teraz mega profi artystycznych zdjęć . Chcą żebym im robił przeróżne sesje portrety it. koleżanki piszą że bym im fotki na maxmodels robił Ludzie po prostu myślą że im więcej pln wydasz, tym lepsze zdjęcia z aparatu wychodzą Póki co ja sie chowam ucze się dalej poznaje sprzęt możliwości i kiedyś tam może uda sie cos fajnego pokazać
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu
    Miasto
    IL

No to masz problem. Było się nie chwalić?

Nie mogłem się powstrzymać ten blask kiedy wyjąłem go z nowego pudełka aż sam prosił się o to że by obwieścić to światu hahah
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Ale czekaj... Masz 16-35, więc zrób parę portretów na 16mm.
    Może reszta zrezygnuje?

akurat to szkło do czegoś innego ma mi służyć portretowe szkło jest dopiero obgadywane na wewnętrznym forum w mojej głowie

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Ludzie po prostu myślą że im więcej pln wydasz, tym lepsze zdjęcia z aparatu wychodzą
    Chciałbym żeby tak było, wspaniałe zdjęcia bym robił .

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Masz 16-35, więc zrób parę portretów na 16mm.
    Może reszta zrezygnuje?
    akurat to szkło do czegoś innego ma mi służyć portretowe szkło jest dopiero obgadywane na wewnętrznym forum w mojej głowie
    16-35 jest bardzo kreatywną portretówką, oczywiście nie należy robić zdjeć modelem z pół metra . Ale właśnie z tego szkła powstają najbardziej dynamiczne portrety podczas reportażu. Także możesz nie zniechęcić a wręcz zachęcić .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna

Ha ha, czytam ten temat i aż postanowiłem się w nim odezwać, chociaż stary jak świat. Podsumujmy. Człowiek mówi, że przeszkadza mu brak wbudowanego flasha, a tu lecą kpiny, parafrazując, "łoś jesteś i amator". Jakże typowe dla tego forum. Jakże polskie! Taka zawiść: skoro ja mam i nie potrzebuję, to znaczy że tak ma być, bo jestem geniuszem. A tymczasem człowiek prawdę mówi i słusznie się zastanawia!

Ganiałem ostatnio z Canonem 50D w Plitwicach. Kojarzycie - wodospady, takie tam. Ganiałem z rodziną, ale strasznie mi na fajnych fotach zależało, więc ciągałem też statyw. No i foty fajne były, ale oczywista rodzinne zdjęcia również cykałem. Gdybym jeszcze miał biegać z półkilową lampą to chyba bym umarł pomiędzy wspinaniem się na ciekawe punkty a ganianiem za Młodszym. Dobra, ale do brzegu: co, profesjonaliści za dychę, nigdy nie robiliście foty gdzie tło piękne jest, a z przodu stoi np. wasze dziecko i Warto By Je Z Lekka Doświetlić, bo jest las i cień paskudny??? Co, Canon d5 zarezerwowany jest tylko dla starych zołzowatych samotników którzy są ponad takie amatorskie sprawy jak własna rodzina? Geniusze od siedmiu boleści. Po co niby bagatelizujecie pytanie tego człowieka? Żeby pokazać że Prawdziwy Facet nie potrzebuje...

Ee tam, ile razy na to forum trafie, tyle albo szybko z niego uciekam albo mnie krew zalewa, weźcie sobie ludzie przetłumaczcie:

The arrogance with which someone answers your post is usually inversely proportional to the life they have out of web forums.
    (sparafrazowany Platon)
    Ostatnio edytowane przez Whitefire ; 05-08-2014 o 00:25
    50D; C 17-55

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

NIe ma Canona d5 a jest 5D. Brak lampy zupełnie nie przeszkadza. Jeśli ktoś się decyduje na 5D to jest to swiadomy wybor i swiadoma decyzja ze trzeba uzywac lampy doswietlajac w plenerze

Duzo robie fotografii mojej corce (od samego urodzenia) i duzo blyskam. Ta mala "dioda" ktora jest we wszystkich aparat poza seria 5D, 6D i 1D nie robi zadnej roznicy.

Jesli ktos chce koniecznie tą lampkę to jest pelno modeli ktore ją ma

Pozatym lampa duzo nie wazy i wcale nie trzeba byc zolzowatym samotnikiem zeby jej uzywac. Po prostu kolejny sprzęt.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

a to juz nie mozna dokupić np takiego czegoś
    Canon Speedlite 270EX II
    cena niespecjalnie wysoka, lampą można sobie odbijać ja się chce bo ma regulowany palnik, waży 155g i można schować takie coś do kieszeni bez problemu.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów