-
Odp: Canon 5D Mark III - brak lampy ?
No i stalo sie, zakup zrobiony, to co powyzej, jeszcze wynegocjowalem za free mala torbe LowPro Format 160 (niby warta $40)
http://img10.slando.ua/images_slando...lektronika.jpg
Jak na razie fajerwerkow nie ma,jak na razie podpialem 50mm f/1.4 no i wielki ZONK !!!!
Okazalo sie ze matryca ma "DEAD PIXELE" . Na zdjecach widze 2 linie grubosci 1px, jedna pozioma (biala) i pionowa (szara) ktora biegnie przez cala szerokosc i wysokosc zdjecia/matrycy. Na video tez sa widoczne.
Dzis jade odmienic body, mam nadzieje ze nie beda stwarzac problemow.
Nie wiem czemu, ale mam jakies mieszane uczucia co do tego sprzetu, jak na razie nie widze wielkiego skoku miedzy D7100. (chodz wiadomo ze roznice sa oczywiste)
Mysle ze to kwestia przyzwyczajenia, I nie ma co - ale tego malego flasza brakuje w zwyklym uzytkowaniu.
I jeszcze zastanawiam sie czy lampa 600EX RT to nie za duzo dla mnie bo nie zamierzam kupywac oryginalnego wyzwalacza Canona tylko np, Yongnuo wiec lampe bede musial ustawiac recznie, wiec te jej wszystkie funkcje beda dla mnie zbedne. A i szkoda marnowac takiego flasha na to, aby tylko wyzwalal inne lampy wokol bez wplywu na ekspozycje zdjecia.
Dlatego tak wazna role w Nikonie robi wbudowany flash ktory potrafi wyzwolic lampy zewnetrzne i przez to daje mozliwosci zabawy z bezprzewodowymi lampami.
pozdro
kanias
Uprawnienia umieszczania postów