Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A niby do czego brakuje flesza na aparacie? Trochę zaczynam rozumieć czemu nie widzisz różnicy z D7100, jeżeli jesteś na poziomie korzystania z wbudowanego flesza.
    Kolego Matsil,

Ja tylko zaluje ze nie mam wbudowanego flesza, gdyz to nie pozwoli mi w naglej sytuacji, np na spacerze z zonka, na wakacjach, czy podczas malej sesyjki w plenerze ze znajomymi czy rodzinka i checi przykombinowania z fajnym ujeciem przy ktorym wymagana jest juz lampa/swiatlo z innego miejsca niz znad aparatu Warunki swiatlne (backlight, zmierz, etc) akurat moga wymagac uzycia lampy czy to wbudowanej czy to zewnetrznej a ja nie chce byc dodatkowo odladowany sprzetem jak np, dedykowane wyzwalacze itp. Wtedy minimalizm jest tu najwazniejszy, i... albo uzywam malego wbudowanego flasha zeby lekko cos doswietlic albo akurat szybko ustawiam na stopce moja 600EX ET przelaczam na slave i wyzwalam wbudowanym flashem. A tu niestety nie mozna tego zrobic bez dodatkowych akcesorii.

Inna sprawa jak zalozysz wielka armate na aparat to ludzie sie boja i uciekaja spod obiektywu, sytuacja podczas wieczornych wizyt w pubach lub spacerach na ulicach, gdzie ludzie chetnie pozuja czasem do czegos mniejszego anizeli do super pro sprzetu. Doswiadczylem tego osobiscie i mysle ze wielu z Was si eze mna w tej kwestii zgodzi.

Po trzecie.... nie powiesz mi ze ten flash wbudowany jest taki zly. Wystarczy wziac serwetke/inna biala kartke a czasem nawet uzywalem reki podczas "cioci na urodzinach" i robilem z niej tzw. dyfuzor/odblysnik, aby wymusic odbicie flasha ku gorze czy na boki i wtedy uzyskujemy niemal profesjonaly efekt doswietlenia z innego kata niz na wprost.

Robilem tak niejednokrotnie i w przypadku mniej zaawansowanych fotek sprawdzalo sie doskonale, przede wszystkim szybkosc byla w tych sytuacjach najwazniejsza (bo torba ze sprzetem byla gdzies daleko) a i bezpieczenstwo sprzetu tez, bo dzieciaki np biegaly wokol. I po odlozeniu sprzetu gdzies na stol jest mniejsza prawdopodobienstwo, ze ktos zawadzi o wysajaca lampe.

Moze to juz jest zbyt wyuzdany przyklad ale jak najbardziej prawdziwy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    To prawda, kruczki są. Dlatego im mniejsze literki, tym trzeba czytać uważniej.
    OK, już nic więcej nie mówię. Twoja kasa, Twój wybór.
    Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
    Spoko, dzieki za konwersacje, rozniez zycze Wesolych Swiat.

Napisz na co uwazac w tym sprzecie, wtedy sie temu blizej przyjrze.

pozdro

some of my work
    http://sebastiankania.com - w sumie wszystko jeszcze z czasow D90, niebawem zaktualizuje stronke.
    Ostatnio edytowane przez kanias ; 23-12-2013 o 03:25

Uprawnienia umieszczania postów