Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ...
    mam od 2 lat 5dmk3 i ciesze się ze zrobionych zdjęć czego i tobie życzę
    To gdzie ty kupiles 5dmk3, ze juz masz go dwa lata?

Dobre pytanie zadał mój poprzednik. Czemu nie Nikon?
    Braki, które wymieniasz to tylko w Nikonie.
    Ja mam 5Dmk3 i wyżej wymienione braki mi nie przeszkadzają (radzę sobie inaczej). Np. wychodząc z domu zawsze zastanawiam się co mi będzie potrzebne i tak dobieram torbę czy plecak i ich zawartość by mieć to co mam zamiar używać i nic ponadto.
    Co do szkieł typu 24-70/2.8 i 70-200/2.8 IS II są dla mnie za ciemne, za ciężkie i za drogie. Używam więc 24-105 i 70-200/4 IS a jak jest za ciemno to mam jeszcze 50/1.4 i 135/2.
    85/1.8 miałem ale mi do gustu nie przypadł i od kiedy mam 135/2 leżał w szafie (w końcu go sprzedałem).

Dopiero zaczyna

No i stalo sie, zakup zrobiony, to co powyzej, jeszcze wynegocjowalem za free mala torbe LowPro Format 160 (niby warta $40)
    http://img10.slando.ua/images_slando...lektronika.jpg

Jak na razie fajerwerkow nie ma,jak na razie podpialem 50mm f/1.4 no i wielki ZONK !!!!

Okazalo sie ze matryca ma "DEAD PIXELE" . Na zdjecach widze 2 linie grubosci 1px, jedna pozioma (biala) i pionowa (szara) ktora biegnie przez cala szerokosc i wysokosc zdjecia/matrycy. Na video tez sa widoczne.

Dzis jade odmienic body, mam nadzieje ze nie beda stwarzac problemow.

Nie wiem czemu, ale mam jakies mieszane uczucia co do tego sprzetu, jak na razie nie widze wielkiego skoku miedzy D7100. (chodz wiadomo ze roznice sa oczywiste)

Mysle ze to kwestia przyzwyczajenia, I nie ma co - ale tego malego flasza brakuje w zwyklym uzytkowaniu.

I jeszcze zastanawiam sie czy lampa 600EX RT to nie za duzo dla mnie bo nie zamierzam kupywac oryginalnego wyzwalacza Canona tylko np, Yongnuo wiec lampe bede musial ustawiac recznie, wiec te jej wszystkie funkcje beda dla mnie zbedne. A i szkoda marnowac takiego flasha na to, aby tylko wyzwalal inne lampy wokol bez wplywu na ekspozycje zdjecia.

Dlatego tak wazna role w Nikonie robi wbudowany flash ktory potrafi wyzwolic lampy zewnetrzne i przez to daje mozliwosci zabawy z bezprzewodowymi lampami.

pozdro

kanias

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez kanias Zobacz posta
    Jak na razie fajerwerkow nie ma,jak na razie podpialem 50mm f/1.4 no i wielki ZONK !!!!
    Rozwiniesz na czym polega ten zonk?

Nie wiem czemu, ale mam jakies mieszane uczucia co do tego sprzetu, jak na razie nie widze wielkiego skoku miedzy D7100. (chodz wiadomo ze roznice sa oczywiste)
    ?????? No nie wiem co powiedzieć...
    Moim zdaniem kupowanie FF i korzystanie z 24-105 jest totalnym nieporozumieniem. Te body są wręcz stworzone do pracy z jasnymi stałkami, tu ślepy różnicę zobaczy.

Mysle ze to kwestia przyzwyczajenia, I nie ma co - ale tego malego flasza brakuje w zwyklym uzytkowaniu.
    A niby do czego brakuje flesza na aparacie? Trochę zaczynam rozumieć czemu nie widzisz różnicy z D7100, jeżeli jesteś na poziomie korzystania z wbudowanego flesza.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 23-12-2013 o 01:23
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Moim zdaniem kupowanie FF i korzystanie z 24-105 jest totalnym nieporozumieniem. Te body są wręcz stworzone do pracy z jasnymi stałkami, tu ślepy różnicę zobaczy.
    Ale dla tych, na szerokim świecie, co fotografują serio, bez prowincjonalnych kompleksów i dla których celem fotografowania nie jest usprawiedliwienie zakupu FF i wykazanie jego wyższosci (bo to już jest tzw. bicie zdechłego konia) trend jest taki, że właśnie wysokie ISO w FF pozwala na używanie wygodnych i uniwersalnych szkieł f/4:

The Rise of the F/4 Zoom Lens | Popular Photography

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    No właśnie, jakiś niepoważny ten Canon skoro w ogóle produkuje takie szkło.
    Ja zresztą też skoro je kupiłem i nawet używam.
    Co do lampy, to faktycznie bez sensu, że jej nie ma. Jest to ewidenta wada i albo trzeba się nauczyć z tym żyć albo zmienić system.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Co do lampy, to faktycznie bez sensu, że jej nie ma. Jest to ewidenta wada i albo trzeba się nauczyć z tym żyć albo zmienić system.
    Grupa docelowa uzytkownikow 5Dmk3 i tak nie uzywalaby lampy wbudowanej, wiec jej brak jest zaleta

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Grupa docelowa uzytkownikow 5Dmk3 i tak nie uzywalaby lampy wbudowanej, wiec jej brak jest zaleta
    Ja bym używał więc argument dla mnie bez sensu, szczególnie że Nikon w korpusach z tej samej półki lampę daje.

Początki nałogu
    Miasto
    IL

No i stalo sie, zakup zrobiony
    No to pięknie. Jesteś na starcie trzy stówy w plecy i jeszcze z wadliwym sprzętem.
    Bo te linie, o których piszesz to nie dead pixele, z którymi coś tam jeszcze można zrobić, ale ewidentnie walnięta matryca, albo łącza do niej. Wymień to jak najszybciej. Chociaż...
    Jeśli nie widzisz specjalnej różnicy z D7100, to może wydatek jednak zupełnie niepotrzebny?

Dopiero zaczyna

OK, sprzet wymieniony, zadnych problemlow nie bylo, a na koniec sie jeszcze upomnialem o rekompensate w zwiazku z ta sytuacja i dostalem jeszcze $100 rabatu na lampe 600EX RT ( z $448 na $348 - ceny bez taxu) czego sie zupelnie nie spodziewalem. Chyba zle jest, co?

Jezlei chodzi o te martwe piksele to ludzie na sieci pisza o uzyciu funkcji manualnego czyszczenia matrycy i niby w wielu przypadkach to rozwiazuje problem, ale ja nie moglem ryzykowac i chcialem miec sprzet bez jakichkolwiek wad, gdyz za 2 mce opuszcze US.

Po rejestracji na stronie sklepu zostane "Super klientem Best Buya" co upowaznia mnie do mozliwosci zwrotu sprzetu do 45 dni, wiec mam czas aby go przetestowac, wtedy zobacze czy tak naprawde bedzie mi brakowalo pewnych funkcjonalnosci z Nikona.

pozdro i Wesolych Swiat

kanias

Fotki z martwymi pikselami podesle jak odzyskam haslo na ImageShack

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    No to pięknie. Jesteś na starcie trzy stówy w plecy i jeszcze z wadliwym sprzętem.
    Hej Czemu piszesz ze jestem 300 w plecy, z tego co przeszukalem na sieci przez ostatni tydzien poczawszy od cen w PL, UK, i US tu w Best Buyu dostalem najlepsza oferte. niby na paragonie wyszlo $ 1, 080 osczednosci i dzis jeszcze wpadla $100 rabatu za to ze spotkala mnie przykra sytuacja z uszkodzona matryca, Mam 45 dni na ewentualny zwrot sprzetu i 100% zwrotu pieniedzy metoda ktora zakupilem towar, tj, platnosc karta. Zobacze za jutro/za kilka dni czy te $100 wplynie z powrotem na konto.

--- Kolejny post ---

Fotki zdjec z uszkodzonej fabrycznie matrycy 5D mark III,

http://zapodaj.net/1f1b1cbf858c2.jpg.html

http://zapodaj.net/b6bf65a1a3998.jpg.html

rozdzielczosc zdjec zostala zredukowana do ok 900piskeli na dluzszym poku, powinniscie zobaczyc defekt od razu. Tak to wlasnie wygladalo,
    Ostatnio edytowane przez kanias ; 23-12-2013 o 02:05

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów