Po pierwsze co to znaczy niskie ISO? Dla mnie - amatora, który nie potrafi jeszcze zarówno poprawnie wykonać zdjęcia (no, może jakieś się kiedyś udało) ani pozbywać się dużych szumów liczy się tylko akceptowalne ISO. 40D miał zasunięte zawsze 200 choć do 640 jeszcze mnie nie denerwowało, 5Dc mogłem używać ustawiając ISO 1600, natomiast 5DII ISO6400 jeszcze ujdzie. Jeśli się zastanawiasz nad 5Dc / II - proszę https://www.dropbox.com/sh/v7dpln3xmj9sytm/bZqSLmE2YV niewiele ale może nieco Ci przybliży zachowanie ISO dla obu modeli a sam ocenisz czy dla Ciebie jest ok. Zauważ też, że zdjęcia nie są robione żadną eLką a jakoś tragedii nie ma.
Co do ceny 5Dc to jak najtańszy byle z dobrego źródła albo chociaż sprawdzonego żebyś wiedział w co się pakujesz. Mojego 5Dc kupiłem za 2k, przebieg 59tyś z wymienioną obudową i byłem zadowolony. 5DII dostałem za 3500zł, na liczniku 128k, przy czym robił śluby i właściciel wcale tego nie krył (kupiony od zawodowego fotografa) - póki co jestem zadowolony![]()