Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Używany korpus do 5k + obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Używany korpus do 5k + obiektyw.

jeżeli nie zależy ci na filmach weź 5d mkI od lat mam i chwale sobie, w stosunku do mkII duzej roznicy jakos nie ma co do af, a cena jednak widoczna
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    W innych wątkach prowadziłem dywagacje podobnego typu.
    Okazało się, że pchanie się w FF ma sens tylko w sytuacji jednoczesnego pchania się w jasne zoomy L albo bardzo jasne stałki L
    inaczej to armata na komara.

Złap jakiś używany 7D to i starczy na jakieś dobre szkło.
    No bo te ciemne zumy f/4 z czerwonym jak 24-105 czy -70 czy 17-40 to sa dla kropa stworzone i z ff nie maja sensu, chyba, że na komara?
    Jak się porówna 6d z 7d to raczej 7d robi w tej parze za armatę...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Wybrałbym 5D ale tego Tamrona 28-75 2.8 to zależy do czego chcesz używać, miałem kilka sztuk w ręce, najlepsza i tak często pudłowała, jak masz słabe oświetlenie to może być problem z celnością tego obiektywu.

Jak nie chcesz się zawieść, to odpuść ten obiektyw, chyba ze masz dużo cierpliwości to polecam.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Co zamierzasz głównie fotografować 5ln4k? Pytam pod kątem obiektywów. Przy Twoim budżecie możesz mieć np. 5DII z jednym obiektywem, bądź 5D z kilkoma.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. (Swoją drogą jest tak jak myślałem - co osoba to inny pomysł

Za Pentaxy, Olympusy i inne bezlusterkowce narazie dziękuję. Pentax jako system jest drogi, a szkieł na rynku wtórnym bez porównania mniej niż w canonie. Bezlusterkowiec pewnie byłby najlepszym rozwiązaniem, ale...

Właściwie, obecnie najbardziej wacham się pomiędzy 5D i 1Ds mk2. O ile 5D to wydatek około 2-2,5k o tyle 1Ds mk2 to jakiś tysiąc więcej - WARTO?

Co będę pstrykał (@michael_key) - wszystko, pewnie głównie krajobraz, miasto, portrety, być może trochę sportu.
    Myślałem, żeby kompletować szkło wg takiej listy (niekoniecznie wg kolejności):
    tamron 28-75 2.8
    canon 50 1.8
    canon 35 2.0
    (albo) canon 28 1.8
    canon 85 1.8
    samyang 14 2.8
    +ewentualnie jakiś dłuższy zoom.

to na początek.
    no... i statwy (np. jakieś manfrotto - 160xprob+804RC2), 3x jakieś najtańsze lampy yongnuo+triggery, filtr polaryzacyjny i nd.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów