-
Bywalec
Odp: Canon do siatkówki
maciejasty : Chyba najważniejszą sprawą jest to jak wygląda sala. Na jakich ISO tam trzeba robić, gdzie można się ustawić... i to czy prócz tej siatkówki coś chcesz tym robić.
W budżecie 9000 zł trudno zmieścić się z innym zestawem niż ten jaki zaproponowałem.
1D MK3 jest używane - nie wiem po ile chodzą. Może ta puszka jeszcze tylko być alternatywnym rozwiązaniem, bo używane 5D MK2 jest dosyć wolne.
Widywałem zdjęcia sportowe, całkiem dobre z 6D - ale ten kosztuje 6500 - i też za szybki nie jest.
Jeżeli sala jest jasna to można pomyśleć na ile 200 2.8 zamienić na 300 4. Tu można dywagować o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkiej Nocy. Światło 2.8 ładniej rozmywa tło - 300mm da trochę więcej detali, bo nie trzeba tak kadrować. Więc znów wracamy do tematu sali - czy jest dużo światła czy nie - czy sala jest duża czy nie...
Da__FreaK : Masz całkowitą rację i właśnie skoro tak wiele można zrobić obróbką to dlaczego po prostu nie nauczyć się tego ? Zakładam, że autor nie jest fotografem agencyjnym, który z boiska musi wysłać prawie surowe zdjęcia w dobrej jakości do agencji.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Gaszynski ; 22-12-2013 o 16:03
Uprawnienia umieszczania postów