Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: [fred] Foto na codzień

Domyślnie Odp: [fred] Foto na codzień

Imageshack po paru latach użytkowania mnie wy...ał, więc jeśli fotka nie przejdzie i zostanie skasowana, fotki dostępne są w linku w mojej stopce. Straszna lipa, wszędzie wyzysk. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez fred ; 26-02-2014 o 23:17

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

wszystko fajnie i wogle tylko ja pytam czemu modelka ma tak ładnie doświetlone przez słoneczko nogi w pomarańcz a ręce już jakby przykryć toną pudru i zejść z saturacji?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Odpowiedzią na Twoje pytanie jest brak blendy, fotka jest z lasu, a konkretnie wyciętej nowej drogi- Niestety niemożliwością było oświetlenie całej postaci przez gałązki i drzewka. A blenda została w domu...

Miasto
    London

ale fred, przeciez zarówno na twarzy modelki jak i na rękach oraz koszulce nie widać ani kawałka cienia gałązek, ręka jest ładnie doświetlona tyle , że wygląda jakbyś przy niej majstrował, a nie powiesz mi że doświetliło ci nogi a rąk już nie zresztą tak jak mówie, twarz i ręka ładnie czysto doświetlona tylko co ty żeś tam zmajstrował, przyznaj się.pokaż oryginał

Galaktycznymuczaczo- Wybacz, ale Twój post lekko mnie rozśmieszył. Mam pokazać Ci nagranie z owego dnia, ukształtowanie terenu, podać pomiar światłomierzem i kąt padania światła...? Zdjęcie prosto z puszki nie przechodzi u mnie "majstrowania", a jeśli tak twierdzisz- Bardzo mi miło, ale trafiłeś nie pod ten adres. Warunki były jakie były, jeśli chcesz studyjnego równomiernego oświetlenia i idealnych warunków to pooglądaj sobie jakieś ślubniaki czy studio...
    Pozdrawiam

Miasto
    London

ja tylko stwierdzam że od strony której pada światło nie ma na modelce ani jednego cienia który wskazywałby na obecność gałęzi itp, gdyż ręka i twarz są doświetlone a noga jest doświetlona inaczej, może inni użytkownicy się wypowiedzą, nie potrzebuje nagrań ani położenia geograficznego wystarczy jakbyś zamieścił raw, chętnie podejrze , i w razie mojego błędu przyznam racje, człowiek możę się mylić, ale jeżeli nie masz nic do ukrycia to chętnie podejrze oryginał

panas_k
    Guest

2. byłaby super gdyby nie obcięte stopy i trochę nie do końca tarfiona obróbka. Reszta to takie szukanie ale nie wiadomo czego, jeśli chcesz reżyserować zdjęcia to musisz zadbać o całość, szczegóły, kontekt miejsca, obróbkę, itd. Ostatnia fotka poległa przez kompozycję, myślę, że gdybyś dodał dołu to byłoby o wiele lepiej:

http://i161.photobucket.com/albums/t...ps4d61ceb7.jpg

Ogólnie fajnie, więcej odwagi i myślę, że wielu jeszcze zaskoczysz czymś naprawdę niezłym

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów