Imageshack po paru latach użytkowania mnie wy...ał, więc jeśli fotka nie przejdzie i zostanie skasowana, fotki dostępne są w linku w mojej stopce. Straszna lipa, wszędzie wyzysk. Pozdrawiam.
Imageshack po paru latach użytkowania mnie wy...ał, więc jeśli fotka nie przejdzie i zostanie skasowana, fotki dostępne są w linku w mojej stopce. Straszna lipa, wszędzie wyzysk. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez fred ; 26-02-2014 o 23:17
wszystko fajnie i wogle tylko ja pytam czemu modelka ma tak ładnie doświetlone przez słoneczko nogi w pomarańcz a ręce już jakby przykryć toną pudru i zejść z saturacji?
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Odpowiedzią na Twoje pytanie jest brak blendy, fotka jest z lasu, a konkretnie wyciętej nowej drogi- Niestety niemożliwością było oświetlenie całej postaci przez gałązki i drzewka. A blenda została w domu...![]()
ale fred, przeciez zarówno na twarzy modelki jak i na rękach oraz koszulce nie widać ani kawałka cienia gałązek, ręka jest ładnie doświetlona tyle , że wygląda jakbyś przy niej majstrował, a nie powiesz mi że doświetliło ci nogi a rąk już niezresztą tak jak mówie, twarz i ręka ładnie czysto doświetlona tylko co ty żeś tam zmajstrował, przyznaj się.pokaż oryginał
Galaktycznymuczaczo- Wybacz, ale Twój post lekko mnie rozśmieszył. Mam pokazać Ci nagranie z owego dnia, ukształtowanie terenu, podać pomiar światłomierzem i kąt padania światła...? Zdjęcie prosto z puszki nie przechodzi u mnie "majstrowania", a jeśli tak twierdzisz- Bardzo mi miło, ale trafiłeś nie pod ten adres. Warunki były jakie były, jeśli chcesz studyjnego równomiernego oświetlenia i idealnych warunków to pooglądaj sobie jakieś ślubniaki czy studio...![]()
Pozdrawiam
ja tylko stwierdzam że od strony której pada światło nie ma na modelce ani jednego cienia który wskazywałby na obecność gałęzi itp, gdyż ręka i twarz są doświetlone a noga jest doświetlona inaczej, może inni użytkownicy się wypowiedzą, nie potrzebuje nagrań ani położenia geograficznego wystarczy jakbyś zamieścił raw, chętnie podejrze , i w razie mojego błędu przyznam racje, człowiek możę się mylić, ale jeżeli nie masz nic do ukrycia to chętnie podejrze oryginał![]()
2. byłaby super gdyby nie obcięte stopy i trochę nie do końca tarfiona obróbka. Reszta to takie szukanie ale nie wiadomo czego, jeśli chcesz reżyserować zdjęcia to musisz zadbać o całość, szczegóły, kontekt miejsca, obróbkę, itd. Ostatnia fotka poległa przez kompozycję, myślę, że gdybyś dodał dołu to byłoby o wiele lepiej:
http://i161.photobucket.com/albums/t...ps4d61ceb7.jpg
Ogólnie fajnie, więcej odwagi i myślę, że wielu jeszcze zaskoczysz czymś naprawdę niezłym![]()