Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: Canon 10-22

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 10-22

Ja również jestem zadowolonym użytkownikiem C10-22. Normalna wielkość filtrów i nie wygina w dziwny sposób horyzontu jak sigmy zawsze jaka widzę morze focone sigmą to się zastanawiam co jest nie tak z tym horyzontem, po co kupować dwa razy jak można za pierwszym razem kupić ten właściwy czyli C10-22.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna

Jakie filtry (UV) polecacie do tego szkła (10-22 canona)? Czytałem, że muszą być tzw. slimy bo to szeroki kąt. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie i może polecić coś konkretnego?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jafrap Zobacz posta
    Jakie filtry (UV) polecacie do tego szkła (10-22 canona)? Czytałem, że muszą być tzw. slimy bo to szeroki kąt. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie i może polecić coś konkretnego?
    Ja do tego szkła używałem filtrów HOYA i MATUMI w wersji slim. Do C 17-40L używam zresztą tych samych

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jafrap Zobacz posta
    Ja do tego szkła używałem filtrów HOYA i MATUMI w wersji slim. Do C 17-40L używam zresztą tych samych
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów