Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Problem z kalibracją 5DIII + Sigma 35

Domyślnie Problem z kalibracją 5DIII + Sigma 35

Mam taki problem, wysłałem sprzęt z tematu do kalibracji. Wysłałem z mikroregulacją dla obiektywu +15 ( zapomniałem o tym ). Sprzęt wrócił no i na +15 pudło, na 0 pudło.
    Dopiero przy ustawieniu -16 szkło trafia tam gdzie chcę ( przy bliskich odległościach 0,5-1m ) natomiast już przy +1,5m nawet nie jest blisko złapania ostrości.
    Co teraz począć? Czy może na to mieć wpływ to, że szkło było kalibrowane gdy w puszce było +15 mikro? Wysyłać jeszcze raz do kalibracji?
    Z góry dzięki za pomoc

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Problem z kalibracją 5DIII + Sigma 35

z powrotem do Gdyni na kalibracje

Brak innych propozycji czyli chyba pozostaje ponowna kalibracja.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

lol, a czego się spodziewałeś? tu nie ma innej opcji

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

pięknych czasów dożyliśmy, kupujesz nowy sprzęt za kilkanście tys i pierwsze co musisz zrobić to wysłać go do serwisu żeby poprawnie działał ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Wypożycz ze sklepu USBdocka i zrób to sam. Szybciej i bez czekania.

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Tak to z sigmami bywa!kupienie sigmy z poprawnym AF to chyba jak trafić w totka lub jeszcze rzadziej
    Boże chroń mnie przed zakupem!
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Jak rozumiem wysłałeś szkło z puszką. Szkoda, że przed kalibracją w serwisie sami nie sprawdzili ustawień.
    Sam się przymierzam do zakupu podobnego zestawu, biorąc pod uwagę ew. wysyłanie do kalibracji chyba trzeba będzie go przyspieszyć, żebym się na sezon wyrobił (chyba, że kupię eLę :-).
    Gorzej będzie tak jak ktoś pisał w wątku przy teście sigmy, gdy po jakimś czasie nagle w trakcie zlecenia się rozkalibrowała i trzeba było korygować przez mikroregulację (dobrze, że skali nie brakło).

Cytat Zamieszczone przez Futrzasty Zobacz posta
    ... Sam się przymierzam do zakupu podobnego zestawu, biorąc pod uwagę ew. wysyłanie do kalibracji chyba trzeba będzie go przyspieszyć, żebym się na sezon wyrobił (chyba, że kupię eLę :-).
    Gorzej będzie tak jak ktoś pisał w wątku przy teście sigmy, gdy po jakimś czasie nagle w trakcie zlecenia się rozkalibrowała i trzeba było korygować przez mikroregulację (dobrze, że skali nie brakło).
    Pomyśl też o zakupieniu Sigma USB dock - tylko 199zł Sigma Foto::Centrum Prasowe::SIGMA USB DOCK - znamy cenę i dostępność. Może się przydać w najmniej oczekiwanym momencie.

Kolega posiadający Nikona dzwonił do Gdyni, bo był niezadowolony z kalibracji i usłyszał: "producenci korpusów nie informują nas o wszystkich zmianach wprowadzanych w aparatach" oraz "wszystko ma swój zakres regulacji".

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

kupuj usbdock-a bądź wypożycz, ja swoją sigmę kalibrowałem do 5dmk1 i działa wybornie, teraz tylko AF w 5dmk1 nie jest taki dobry bo sobie lubi strzelić czasami gdzie chce...
    Regulamin pkt 8.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów