Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Drukarka MG 5450

Domyślnie Drukarka MG 5450

Witam
    Mam drukarkę MG5450, która wg instrukcji może być obsługiwana przez WI-FI. Przeprowadziłem instalację wg instrukcji. Pali się kontrolka WIFI. Drukarka wydrukowała "Network Configuration Page" podając prawidłowo ustawienia rutera i nazwę sieci. Wydaje się więc, że posiada połączenie z ruterem. Ale PC drukarki nie widzi i nic nie pomaga. Może ktoś ma tak skonfigurowana drukarkę? Proszę o pomoc...
    Pozdrowienia
    Jan

Domyślnie Odp: Drukarka MG 5450

A czy drukarka jest widoczna w Panelu Drukarki? Bo tam powinna być.

Bywalec
    Miasto
    Radom

1. Na stronie, którą wydrukowałeś (network configuration page) zapewne jest podany adres IP przydzielony drukarce, wpisz go jako parametr polecenia ping na swoim komputerze (start/programy/akcesoria/wiersz polecenia (cmd))- otrzymasz jednoznaczną odpowiedź, czy komputer ma połączenie z drukarką (analogicznie dla porównania możesz wpisać ping z adresem routera, lub innego komputera w sieci)
    2. Jeśli oba urządzenia "widzą" się nawzajem, spróbuj wyszukać drukarkę podając adres IP (dodaj drukarkę/sieciową/ nie ma na liście - wyszukaj/podaj adres IP)

pozostaje jeszcze np. sprawa wpisania w drukarkę hasła do sieci...

Dopiero zaczyna Awatar nightcrawler
    Miasto
    Chorzów

I może to banalne ale ja mam 2 rutery w domu... pamiętaj żeby komp i drukarka były połączone z tym samym

Wielkie dzięki Jestem Ci wdzięczny do grobowej deski... Wszystko poszło idealnie. Drukarka działa. Muszę jeszcze wyrzucić z listy dostępnych drukarek tą "starą", bo ona włącza się pierwsza...
    Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam Radom
    JJ

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez Jan1 Zobacz posta
    Drukarka działa. Muszę jeszcze wyrzucić z listy dostępnych drukarek tą "starą", bo ona włącza się pierwsza...
    Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam Radom
    JJ
    nie wyrzucaj starej, ustaw nową jako domyślną
    pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    nie wyrzucaj starej, ustaw nową jako domyślną
    pozdrawiam
    Dzięki za pomoc. Znalazłem trzecie złącze USB na płycie, to opisane w instrukcji jako 1112. Ono jest oznaczone na rysunku jako ASAP i jest bez obudowy. Ale działa...
    ========
    Pozdrowienia
    JJ

Uprawnienia umieszczania postów