Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Gdzie tanio kupić filtr UV Hoya HMC lub SMHC 82mm

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie Gdzie tanio kupić filtr UV Hoya HMC lub SMHC 82mm

Witam wszystkich,
    Żeby uniknąć niepotrzenych odsyłaczy do wyszukiwarki zadam konkretne pytania. Choć dodam, że naczytałem się mnóstwo o filtrach wszelakiej maści.

Niedługo dotrze do mnie od dłuższego czasu oczekiwany obiektyw Sigma 100-300/f4. Jak większości z Was wiadomo średnica filtra w tym obiektywie to 82mm (w wielu sklepach niedostępne)
    Na początek zamierzam zabezpieczyć go filtrem UV. I tutaj pojawiają się moje pytania (...jakbym słyszał reklamę... :wink: )

1. Czy wiecie gdzie można kupić w rozsądnej cenie filtr UV o wspomnianej średnicy ?

Filtry B+W to trochę za wysoka (cenono) półka. Rozglądam się za Hoya HMC lub SMHC.

2. Na allegro Hoya 82mm SHMC (czarna) jest w cenie 190 zł. Czy to dobry wybór w stosunku do HMC ?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
    pozdrawiam wszystkich,
    Krzysztof

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

Uldum@ Raczej taniej niż Allegro nie dostaniesz i ta SHMC wydaje się na twoją kieszeń jak Dosia - jakość rozsądna za rozsądną cenę. Sam takie stosuję choć z mniejszym gwintem a więc i tańsze.
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Stosunkowo niezły wybór filtrów mają w http://www.foto-raj.pl/. Hoya UV HMC Super 82 kosztuje tam 180 zł.

W związku z tym, że to mój pierwszy post - witam wszystkich serdecznie!
    Gratuluję jednocześnie administratorom i stałym uczestnikom tego forum doskonałej roboty. Jesteście kopalnią wiedzy!
    350d+grip │ C 18-55 │ C 50 1.8 │ T 28-75 2.8 │ ... i lęk przed trybem M │

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Wielkie dzięki. Wreszcie do czegoś przydaje się internet.

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie Już kupiłem filtr - polecam www.foto-raj.pl

Cytat Zamieszczone przez delete30
    Stosunkowo niezły wybór filtrów mają w http://www.foto-raj.pl/. Hoya UV HMC Super 82 kosztuje tam 180 zł.

W związku z tym, że to mój pierwszy post - witam wszystkich serdecznie!
    Gratuluję jednocześnie administratorom i stałym uczestnikom tego forum doskonałej roboty. Jesteście kopalnią wiedzy!
    Okazało się, że faktycznie filtr UV Hoya 82mm jest w cenie 180 zł, przy czym przy wpłacie z góry na konto przesyłka jest gratis. Rewelacja.
    Na allegro musiałbym zapłacić 190 zł + 7 zł za przesyłkę + 6,50 zł za ubezpieczenie.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Uprawnienia umieszczania postów