Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: czas na zmianę - co wybrać po Canonie 400D ?

Domyślnie Odp: czas na zmianę - co wybrać po Canonie 400D ?

No i nowy Dual Pixel AF, jeśli chodzi o LV to nie należy o tym zapominać

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Eeeee, to wszystko wodotryski. "Szkoda monety na przepłacanie", jak mówią w stolycy IMHO 60D ma obecnie lepszy stosunek koszt/efekt.

Czy ja wiem, mi 60D wystarcza ale niektórym dodatkowe punkty AF oraz funkcje filmowe mogą się przydać, WiFi też lepiej mieć niż nie mieć

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    Eeeee, to wszystko wodotryski.
    No nie wszystko. Nie generalizujmy proszę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Hmm, skoro jest nieco budżetu, ja też nie polecałbym pozostania w xxxD. XxD będzie dobrym posunięciem. Kto nie idzie na przód ten się cofa.

Cytat Zamieszczone przez Tommeck Zobacz posta
    Hmm, skoro jest nieco budżetu, ja też nie polecałbym pozostania w xxxD. XxD będzie dobrym posunięciem. Kto nie idzie na przód ten się cofa.
    No to Canon się cofa.
    Canon 50D - mikroregulacja AF. Canon 60D jej brak. I po co komuś taka puszka jak ma 10 rozregulowanych słoików.
    A no po to żeby kupił 70D, bo ten ma już wszystko co chciałbym mieć na pokładzie.
    Stara metoda Canona 2 kroki do przodu i jeden do tyłu. Mnogość modeli i minimalny postęp jeżeli chodzi o wygodę i jakość obrazka. No bo nowe cyferki lepiej się sprzedają. Nawet jak pakuje się stara matrycę w kila modeli od kilku lat.
    Teraz trzeba ją wpakować w 100D i sprzedać jako starą "nowość".
    A ludzie tracą orientację i piszą, że 550 to to samo co 600D, który jest identyczny jak 650D i 700D. Co jest oczywista bzdurą. Należało wypuścić na rynek 550D i spokojnie za kilka lat (z nowym AF, procesorem i wyświetlaczem oraz pokrętłem) 700D. Ale wtedy postęp byłby odczuwalny, co nie idzie w parze z zyskami firmy.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 16-12-2013 o 11:02

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    No to Canon się cofa.
    I masz rację i nie. Co do polityki wypuszczania co sezon nowej puszki - zgadzam się. Totalna bzdura, a tworzenie coraz to nowych półek w schemacie organizacyjnym (Template:Canon EOS digital cameras - Wikipedia, the free encyclopedia) jest kompletnym... Ale cóż, producent ma prawo, więc kombinuje.
    Co do komfortu pracy. Dodatkowy górny wyświetlacz i nieco inna ergonomia pracy w xxD na pewno da się zauważyć na plus.
    Brakujące funkcje w 60D kontra 70D to też lipa. Ale na to wpływu my już nie mamy.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów