Cytat Zamieszczone przez moro Zobacz posta
Nie jestem pewien czy sportowy reportaż to jest to co mnie kręci na maxa - byłem w Brennej, było ciepło zawody downhillowe to chętnie poszedłem popatrzeć a i przy okazji zrobiłem kilka fotek.
Na dzień dzisiejszy nie odczuwam specjalnie braku światła... w pomieszczeniach mam lampę, na dworze można zastosować dłuższy czas + statyw ...
... miałem nadzieję, że Tamron da odczuwalną różnicę w jakości optycznej zdjęć... a tu zonk ... na Sigmę czy Canona niestety nie posiadam funduszy bo na nie potrzeba > 1500zł ... miałem nadzieję, że taniej da radę kupić lepsze optycznie szkło, a nie widzę sensu kupowania 50 1.8 bo na cropie to strasznie wąsko ;/
Nie znam Tamrona bez VC, ale 17-50 f/2,8 VC jest moim zdaniem całkiem dobry optycznie, podobnie jak Sigma, która jest odrobinę szybsza. Canon 17-55 to wydatek 2x większy , czyli ok. 3200÷3500zł.
Gdyby tanie szkła typu kit były zadowalające optycznie, to kto kupiłby eLkę? Sprawa sprzętu, to rzecz święta i nikt Cię nie będzie namawiał na jasne obiektywy. Wystarcza Ci kit to tak trzymaj.

Co do samych kadrów, to musisz postarać się, tak jak pisał wcześniej @marfot o przemyślane pokazanie czegoś ciekawego. Nawet jak nie masz dobrego rozmycia.
Np cięcie gondoli w połowie i przycinanie nóg w ten sposób nie jest dobre.
Prezentowane zdjęcia są (bez obrazy) w stylu "byłem tam".